CHP siyasetinin yeni ‘kutup yıldızı’; helalleşme yok... Kılıçdaroğlu: Özel’e sahip çıkın

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bu hafta 'CHP siyasetinin yeni ‘kutup yıldızı’; helalleşme yok... Kılıçdaroğlu: Özel’e sahip çıkın' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da açtığı çalışma ofisi adeta dolup taşıyor, randevular beş dakika ile sınırlı.

Kılıçdaroğlu her geleni dinliyor sorularına cevap veriyor, artık eskisi gibi sadece dinlemiyor! Kendisini bugüne kadar ziyaret edenlerin sayısının 10 bini geçtiği belirtiliyor.

Görüşmelerde doğal olarak Kılıçdaroğlu’nun yaptığı yorumlar da kulağımıza geliyor. Bir eski milletvekili ile görüşürken, bir soru üzerine “Genel Başkanınız Özgür Özel’e sahip çıkın; o açık ve net birisi, ancak İmamoğlu için aynı şeyi söyleyemem; dikkat edin kendisi kapalı birisi” dediği konuşuluyor.

Hatırlatalım; Ekrem İmamoğlu, kurultay sonrası bir soru üzerine Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayacağını ve helallik isteyeceğini canlı yayında söylemişti.

Aradan bir ay geçti bir gelişme olmadı. Daha da ilginci Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun telefonlarına çıkmıyormuş yakın çevresine ise “Asla bir helalleşme olmayacak öyle bir görüntü vermem” diyormuş.

Turpun büyüğü heybede; ileride demek ki kavga büyük olacak.

TÜRKİYE’DEKİ KIRIMLILARDAN YANIT

(‘PUTİN parasını verdi, Türklere cami yaptırdı’ başlıklı Kırım notları ile ilgili dünkü yazımıza yanıttır.)

Kırım Türklerinin lideri Mustafa A. Kırımoğlu, bu perşembe günü kendisine verilen Fahri doktora için Konya’daydı. Cuma günü Ankara’da Ukrayna İnsan Hakları Ombudsmanı ile Ukrayna ve Kırım’da Rusya’nın insan hakları ihlalleri konusunda konuşacak.

Kırımoğlu’nun 1991 yılından 2013 yılına kadar seçilerek başkanlık ettiği Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetleri işgalden sonra Rusya tarafından yasaklandı. İki başkan yardımcısı Ahtem Çiygöz ve Dr. İlmiy Umerov hapse atılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimiyle Türkiye’ye getirilmişlerdi. Kırım’da kalan diğer KTMM Başkan Yardımcısı gazeteci yazar Nariman Celal’e Rusya 17 yıl hapis cezası verdi ve Sibirya’da bir hapishaneye gönderildi.

Kırım’da 200 civarında siyasi tutuklunun 135’ü Kırım Tatarı ve 200’den fazla çocuk babasız büyüyor.

Rusya’da sıradan katillere 20 yıl hapis cezası verilirken işgale razı olmayan Kırım Tatarlarına 5-24 yıl arasında ceza veriliyor.

Mustafa A. Kırımoğlu’nun, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin adının dahi anılması yasak. Kırım’da aşırılıkla mücadele merkezi Kırım Tatarlarının sosyal medya vb her hareketini kontrol ediyor. Kırım, Kırım Türkleri için adeta açık bir cezaevi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 429 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar