CHP kongreleri kavgalı mı yürüyecek

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer bu hafta 'CHP kongreleri kavgalı mı yürüyecek' başlıklı yazısını kaleme aldı. Genel Merkez’in kongreleri dizayn etme baskısı sürüyor

Genel Merkez’in kongreleri dizayn etme baskısı sürüyor.

İzmir ve Konya’daki CHP kongrelerinde bazı ‘öz’ unsurlara değinmek istiyoruz. CHP artık böyle...

Olaylı geçen İzmir ve Konya kongreleri, kurultay sürecinde ve kurultayda olacakların, kavgaların habercisi diyebilir miyiz?

Divan Başkanı Zeynel Emre, Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, milletvekilleri Ednan Arslan, Yüksel Taşkın, Deniz Yücel, Tuncay Özkan, Gökçe Gökçen, Murat Bakan, Sevda Erden Kılıç’ın blok listeye oy vermemeleri dikkat çekti.

Delegelerin salt çoğunluğu için kongrede 617 delegenin yarısından bir fazla kabul oyu şarttır!

Bu salt çoğunlukla karar alınır; oylamalar kabul oylarının ret oylarından fazla olması yeterli değildir. (Örnek; 1 Mart ABD askerlerine Irak için Türkiye’de konuşlanma izni veren hükümet tezkeresi oylamasında kabul oyları ret oylarından fazla idi.)

ÇAM’IN VE ERGÜL’ÜN İTİRAZLARI

Ama salt çoğunluk karar sayısı kadar değildi; bu oylamalarda çekimser oylar ile oy kullanmayanlar da, kabul oyu vermediler sayıldığı ve kabul oyları salt çoğunluğa ulaşmadığı için tezkere ve İçtüzük gereğince ret edilmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP belediyelerinin sayısı artınca sendikalar yarışta 01 Mayıs 2024 | 41 Okunma Yunanlar bayram ediyor 30 Nisan 2024 | 283 Okunma Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 816 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar