Çalışana yılda tek zam geliyor… Asgari ücret masasında emekçi de yer alacak

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bu hafta 'Çalışana yılda tek zam geliyor… Asgari ücret masasında emekçi de yer alacak' başlıklı yazısını kaleme aldı.

MİLYONLARCA emekçinin kararını sabırsızlıkla beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanmasına sayılı günler kaldı.

Bakan Vedat Işıkhan’ın asgari ücrete 2024 yıl için sadece tek zam yapılabileceği açıklaması tartışmaları beraberinde getirdi.

Satın alma gücündeki erimeden ötürü asgari ücrete uzun yılların ardından 2022 ve 2023’te 6’şar aylık dilimler halinde iki kez zam yapıldı. Ancak bu da yeterli olmadı. Zira dizginlenemeyen hayat pahalılığı artışı kısa sürede eritti. Eğer enflasyon tek haneye inerse ancak yılda bir kez zam söz konusu olabilir.

Türk-İş’in 30 Kasım-2 Aralık’ta yapılacak 24. Olağan Genel Kurulu’nun hemen ardından toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda zam tartışmaları gerçekleşen ve öngörülen enflasyon üzerinde yoğunlaşacak. Şükrü KARAMAN

DÜDÜKLÜ TENCEREM YA BENİ ÖLDÜRSEYDİ

BİR hafta öncesinde aldığım ünlü bir markaya ait düdüklü tencere ilk kullanımda patladı. Yaşadığım maddi manevi mağduriyet karşısında ürünü satın almış olduğum mağazaya gittim. Beni sorumlu Mehmet U. ile telefonla konuşturdular. “Belki de düdüklüyü siz patlatmışsınızdır, biz bunun üretici firması değiliz ki, siz elektronik mağazadan aldığınız kettle gidip geri verebiliyor musunuz?” şeklinde ürününün arkasında durmayıp hoş  olmayan şeyler söylediler.

Ürünün kettle olmadığını, patlamasıyla herhangi bir uzvumu ömür boyu kaybetme riskinin olduğunu ve hayatımda ilk kez düdüklü tencere kullanmadığımı ifade ederken mağazaya gelip yüz yüze görüşmeyi kendisinden istedim. “Ben şimdi evimden çıkıp gelemem” deyince ben de polis çağırmalarını istedim.

Polislerle birlikte karakola gidip Bölge Müdürü Mehmet U. hakkında şikayetçi oldum. Yaşamış olduğum manevi yıpranma bir yana maddi olarak da mağdur edildim. Maruzatımı size iletiyorum. Tuğba GÜNAYDIN

17 STK’DAN ÇAĞRI

17 iklim sivil toplum ve düşünce kuruluşu, Türkiye’nin emisyon azaltım hedefinin güncellenmesinin ülkeye sağlayacağı ekonomik faydalarını açıkladı.

STK’lar 30 Kasım’da Dubai’de başlayacak COP28 İklim Zirvesi öncesi çağrıda bulundu: Türkiye’nin, 2053’te net sıfır hedefine ulaşabilmesi için, 2020 yılına kıyasla 2030’a kadar en az yüzde 35 mutlak emisyon azaltımı hedeflemesi gerekiyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 417 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar