Atatürk neden büyüyor?

Kendi kaderini belirleyecek insanlar yarattığı için, her geçen gün daha da büyümektedir Atatürk. İnsana ‘insana yaraşır şekilde hayat’ sunduğu için her geçen gün daha da yücelmektedir Atatürk.

Kendi kaderini belirleyecek insanlar yarattığı için, her geçen gün daha da büyümektedir Atatürk.

İnsana ‘insana yaraşır şekilde hayat’ sunduğu için her geçen gün daha da yücelmektedir Atatürk.

Aklı ve bilimi sadece insana en hakiki yol gösterici bir ilke olarak sunmakla kalmamış, aklı devlet politikası yapmış ve bu nedenle çağını aşmıştır.

Atatürk demek ulus egemenliği demektir.

Barış demektir.

Çağdaşlaşma demektir.

İlkelerini ve devrimlerini yaşam biçimi haline getirmek demektir.

Mazlum ülkelere umut ve örnek olmak demektir.

Yalnız ‘bugün’  değil, ‘yarın’ olabilmek demektir. Önay ALPAGO

ALPAGO: ATATÜRK 17 AYRI SEKTÖRDE FABRİKA KURDU

ANKARA Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Zehra Önay Alpago, SODEP’in kuruluşu ile siyasi hayatta yer aldı. PM MYK üyeliği, genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1994-1995 yıllarında kadın, aile ve sosyal hizmetlerden sorumlu devlet bakanlığı yaptı. CHP onur kurulu üyesi olan Alpago ‘demokrasi’, ‘hukuk’, ‘kadın hakları’, ‘işçi sorunları’, ‘laiklik’, ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ gibi konularda çok sayıda panel, sempozyum vb konuşmacı oldu ve tebliğler yayınlandı. Son zamanlarda Atatürk’le ilgili değerlendirmeleri dikkat çekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 262 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 293 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma Sıcaklık rekorları hayra alamet değil 11 Nisan 2024 | 112 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar