Atatürk kimdir

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bu hafta 'Atatürk kimdir' başlıklı yazısını kaleme aldı.

- Türkiye Cumhuriyeti’nin önderidir. - Eşsiz bir devlet adamıdır. - Bugün ölümünün 85’inci yıldönümüdür. - Onu saygı ile anıyoruz.

ADNAN Nur Baykal’ın, uzun yılları bulan bir çalışma ile ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün Liderlik Sırları’ kitabından bazı sunuşları anlatmaya devam ediyoruz.

‘Adam yetiştirme’ nedir?

“Herkesin kendine göre bir zevki var. Kimi bahçe ile uğraşmak, güzel çiçekler yetiştirmek ister. Bazı insanlar da adam yetiştirmekten hoşlanır. Bahçesinde çiçek yetiştiren adam çiçekten bir şey bekler mi? Adam yetiştiren adam da, çiçek yetiştirendeki duygularla hareket edebilmelidir. Ancak bu biçimde düşünen ve çalışan adamlar ki, memleketlerine milletvekillerine ve geleceğe faydalı olabilirler.”

(Atatürk’ten Anılar: Kemal Arıburnu, S: 332)

Tanıklar Atatürk’ü anlatıyor:

“ATATÜRK milli bir banka kurulmasına karar veriyor. Bir dostuna ‘Bankanın başına getirmek için İktisat Vekili Celal Bey’i düşünüyorum’ diyor. Benim onun ahlakına çok itimadım vardır. ‘Kendisi ne der’ diyor. Muhatabı:

* “Efendim. Celal Bey siz ne emrederseniz gözünü kırpmadan yapacak kadar size bağlıdır” cevabını veriyor. Aradan zaman geçtikten sonra Atatürk, Celal Bey’i çağırıyor ve doğudan konuyu açıyor. Celal Bey yine her ne emrederse yapacağını tekrarlıyor. Bu sefer Atatürk “Ama vekilliği terk etmek lazım gelecek” diyor. Atatürk bu sefer daha ileri gidiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 284 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar