Artık imar affı olmasın

İZMİR’de 14 yılını geride bırakan Aziz Kocaoğlu, imar affı konusunda bir açıklama yaptı. Tecrübeli belediye başkanı diyor ki:“İlle imar affı olacaksa, son kez çıkarılmalıdır....

İZMİR’de 14 yılını geride bırakan Aziz Kocaoğlu, imar affı konusunda bir açıklama yaptı. Tecrübeli belediye başkanı diyor ki:

“İlle imar affı olacaksa, son kez çıkarılmalıdır. Onun da koşulları var. Altyapısı hazırlanmamış bir af, sağlıksız yapılaşmayı teşvik etmekten başka bir sonuç doğurmayacaktır. Bilimin ve teknolojinin bu kadar geliştiği, hava fotoğraflarının anlık üç boyutlu olarak çekilebildiği ve ilave yapılaşmanın kolaylıkla tespit edilebilerek önceki fotoğraflarla karşılaştırılabildiği bir çağda yaşıyoruz. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü gibi çok birikimli bir devlet kurumumuz var. Kurulacak bir organizasyonla, tüm Türkiye’nin hava fotoğraflarının çekilmesi ve bunun bir milat olarak kabul edilmesi gerekir. Ondan sonra da belli periyotlarda yeniden fotoğraf çekilip karşılaştırılarak bize desinler ki: ‘Ey belediye başkanı! Senin şu tarihten itibaren şu kadar ilave inşaatın var, şurada şu kadar kat çıkılmış. Ya bunların bana belgesini gönder (inşaat ruhsatı, oturma ruhsatı), yahut da bir sonraki fotoğrafta bunları görmeyeceğim, yık kardeşim, yıkmazsan sen sorumlusun!’ Böyle bir koşul getirilmeden yapılacak her af, tekrar sağlıksız yapılaşmayı, tarım arazilerine binaların, fabrikaların yapılmasını teşvik etmekten başka bir işe yaramayacaktır. Benim 14 yıllık deneyimimden çıkardığım sonuç budur.”

HAYDAR BAŞ NEDEN YOK?

CHP’nin öncülük ettiği ‘millet ittifakı’nda BTP ve Haydar Baş’ın olmaması şaşkınlık yarattı. Seçime girme hakkı olan ve barajı aşamadığı halde bile her zaman oyu 100 binin altına düşmeyen BTP’nin olmaması, bir tek oya bile ihtiyaç duyulan bir zamanda kafaları karıştırdı. Sosyal medyada birçok kişinin dindar, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü bir çizgide olan BTP ve Prof. Dr. Haydar Baş’ın da ‘millet ittifakı’nda olmasını istemesi gündem oldu. CHP’li bir üye, “Baş’ın, 555 sayfalık ‘Hoş Geldin Atatürk’ adlı bir kitabı olduğunu biliyor musunuz? CHP’nin “medya bizi vermiyor” dediği bu günlerde elindeki 6TV kanalı ve bir de günlük gazete ile Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’nin mitinglerini canlı yayınlayan Haydar Baş ekibinin medya gücünün mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini CHP dikkate almalı” dedi.

GÜNÜN SÖZÜ

“İyi insanlara inat yakışmaz!”Dinçer ÖNAL

CHP ADAY ADAYLARI  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 6 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 388 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar