Antalya’da duayen siyasetçi Subaşı listeleri altüst etti

ANTALYA’da İYİ Parti’nin başarısının mimarının sağ siyasetin önemli ismi Hasan Subaşı olduğu anlaşıldı. Milletvekili sayısı 14’ten 16’ya yükselen Antalya’da İYİ...

ANTALYA’da İYİ Parti’nin başarısının mimarının sağ siyasetin önemli ismi Hasan Subaşı olduğu anlaşıldı. Milletvekili sayısı 14’ten 16’ya yükselen Antalya’da İYİ Parti nedeniyle partilerin oyları düşüş kaydetti.

DYP’den 1990-99 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapan, DP Genel Başkanlığı için Mehmet Ağar’la yarışan 2. sıradaki Hasan Subaşı’nın (68) isminin önüne Feridun Bahşi (MHP kökenli, Meral Akşener’in avukatı, İYİ Parti kurucusu), arkasına da Tuba Çokal (Manavgatlı diş tabibi) konuldu. İYİ Parti 17.02 oy aldı. Bu nedenle geçen dönem iki milletvekili olan MHP bir milletvekilliğine düştü, Bahçeli’nin danışmanı Abdurrahman Başkan yine Meclis’e girmeyi başardı.

CHP yine 5 üyelikte kaldı, AKP de aynı şekilde bir kayıpla 6 milletvekili çıkardı.

Meral Akşener’in İçişleri Bakanlığı sırasında gece yarısı operasyonu ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atadığı Kemal Çelik AKP listesinden 6. sırada seçildi. Çelik, DYP’den bir dönem milletvekili olmuş, MHP’den büyükşehir belediye başkan adaylığında yarışmıştı.

HDP, 7 Haziran’da çıkardığı (Saruhan Oluç), 1 Kasım’da kaybettiği milletvekilliğine (Kemal Bülbül) yeniden sahip oldu.

 

CHP’DEKİ SP’LİLER KİM?
SAADET Partisi, ana muhalefetin kontenjanından 3 vekili Meclis’e gönderdi. CHP’nin, uzun zamandır milletvekili çıkaramadığı Adıyaman, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Nevşehir, Şanlıurfa ve Yozgat’ta SP ve İYİ Parti’nin oylarıyla birer milletvekili çıkardı. Sputnik’in haberine göre Elazığ’da SP’nin aldığı %3.4’lük oy ittifak gereği %10.6 oy alan CHP’ye eklendi. Bu sayede CHP, 40 yıldan fazla bir süredir milletvekili çıkaramadığı Elazığ’dan bir milletvekili çıkarmış oldu. Bu isim Tunceli’den, Elazığ’da kendi isteğiyle aday olan Gürsel Erol oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 252 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 388 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar