‘Aile hukunda arabuluculuk hak ihlallerine yol açar’ uyarısı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde yer alan, “Şiddet içermeyen uyuşmazlıklarda aile arabuluculuğu getirilecek” maddesi için İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı, İKKB Koordinatörü Nazan Moroğlu, “Aile hukukunda arabuluculuk hak ihlallerine yol açar” diyor.

Moroğlu’nun yorumu şöyle:

“Yargı Reformu Strateji Belgesinde 9 Numaralı Amaç başlığı altında yer verilen ‘Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri’ arasında şiddet içermeyen uyuşmazlıklarda aile arabuluculuğunun getirileceği belirtiliyor.

Strateji belgesinde ‘İdeal olan taraflar arasındaki ihtilafların yine taraflarca anlaşmak suretiyle çözümlenmesi ve böylelikle her ihtilafın adliyeye taşınmamasıdır. Bu nedenle aile arabuluculuğu uygulaması getirilecektir ve bu düzenleme yapılırken Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi (İstanbul Sözleşmesi) dikkate alınacaktır’ denilmektedir. İdeali ararken, ülke gerçekleri göz ardı edilmemelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bodrum’u mahvettik… Dünya markası iddiası güme gidiyor 05 Aralık 2025 | 344 Okunma TBMM aça aça yürüyor 04 Aralık 2025 | 73 Okunma Yeni yılda yeni anayasa çalışmaları başlıyor 03 Aralık 2025 | 53 Okunma Asgari ücret komisyonu toplanıyor ama Türk-İş yok 02 Aralık 2025 | 74 Okunma Papa’nın İznik’e gelişinin tarihi ve mitolojik önemi 28 Kasım 2025 | 373 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar