Aday tespitinde hangi kriterler kullanıldı?

BEYOĞLU’nda AKP’nin ‘baş belası’ olarak nitelendirilen eski CHP Beyoğlu Meclis üyesi, 3. bölge milletvekili adayı Saim Gül, aday tespitindeki kriterlere isyan ediyor.“Genel merkez yöneticilerine soruyorum:...

BEYOĞLU’nda AKP’nin ‘baş belası’ olarak nitelendirilen eski CHP Beyoğlu Meclis üyesi, 3. bölge milletvekili adayı Saim Gül, aday tespitindeki kriterlere isyan ediyor.

“Genel merkez yöneticilerine soruyorum: İstanbul’da hangi kriterlere göre adayları belirlediniz? Atamalarda yanlış yaptığınızı düşünüyor musunuz? Atama kriterleriniz doğruysa, sonradan (haklı olarak) neden değiştirme gereği duydunuz? Aday seçicileri (Tekin Bingöl, Faik Öztrak, Çetin Osman Budak, Seyit Torun, Muharrem Erkek)

Bizlere de lütfen açıklayınız, bizler de öğrenelim. Hak, hukuk, adalet, emek ve liyakat kriterleri ne kadar belirleyici oldu?

3 defa, 4 defa ve hatta 5 defa milletvekili olmuş bir kişiyi tekrar 6’ncı defa aday gösterirken neyi ölçü aldınız? PM’ye seçilemeyen ve örgüt tarafında üstü çizilen bu kişileri, en üst sırada aday göstermenizin gerekçesi nedir? Kriter, Genel Başkan’ın başdanışmanı mı olmak? Ayrıca, kendi memleketinden aday olmayan arkadaşların sonraki seçimlerde sürekli İstanbul’dan aday gösterilmeleri; İstanbul’da siyaset yapan, emek harcayan, AKP ile mücadele eden ve liyakat sahibi olan birçok arkadaşımıza ve parti örgütümüze karşı bir haksızlık olmuyor mu?

 

DEMOKRASİ İÇİN ‘TEMEL GELİR’ ŞART
VATANDAŞLIK temel gelir Türkiye Sözcüsü Dr. Ali Mutlu Köylüoğlu diyor ki: “Ülkemizdeki seçimler sırasında uygulanan, ‘Sandık bazında oy sayımı ve takiben ilan edilmesi’ şeklindeki mevcut sistem, vatandaşlarımızın sokak, köy, site, lojman hatta bina bazında, küçük kümeler halinde, siyasi tercihlerine göre fişlenmelerine yol açıyor. Demokrasimizin sağlıklı sonuç alabilmesi için hem sandık bazında fişlenmemize imkân vermeyecek bir uygulamayı, hem de vatandaşlarımızın ekonomik bağımsızlığını sağlayacak temel gelire sahip olacağı bir düzen talep etmeliyiz.”

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Suudi Arabistan’da yeni kimlik arayışı 29 Mart 2024 | 146 Okunma CHP’de durum nedir 28 Mart 2024 | 360 Okunma Emeklinin gözü bankalarda 27 Mart 2024 | 127 Okunma Emekli aylıkları niye düşük... Reform kaçınılmaz 26 Mart 2024 | 186 Okunma 1980-ANAP / 1994-REFAH 22 Mart 2024 | 334 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar