'3. Yol Hareketi'

CHP bir yandan yerel seçim hazırlıklarına devam ederken bir yandan da parti içerisindeki bütünlüğün sağlanmasına dönük yeni bir hareketin başlatıldığı kulislere konuşulmaya başlandı....

CHP bir yandan yerel seçim hazırlıklarına devam ederken bir yandan da parti içerisindeki bütünlüğün sağlanmasına dönük yeni bir hareketin başlatıldığı kulislere konuşulmaya başlandı.

CHP’nin 9 Eylül’deki kuruluş gününde Ankara’da yapılacak büyük toplantıda ‘3.Yol Hareketi’ kamuoyuna duyurulacak.

Burada ne ‘Kemalcilik’ ne de ‘Muharremcilik’ var... Kişisel isimler üzerinde bir lider arayışı ile CHP’nin kendi iç sorunlarını çözemeyeceği görüldüğünden bu kısır döngünün dışına, ‘fabrika ayarlarına’ dönülmesi esas hedef olarak gösteriliyor. Strateji yeni kadro, yeni program ve yeni tüzük üzerinden şekillendirilecek. Kolektivist bir anlayışla birlikte “Ortak aklın ürünü kararların alındığı, Türkiye ve dünya gerçeğinin süzgecinden geçirilerek duygusallığın ötesinde bir mantığa ve ülke çıkarlarına dayalı, tabii ki Atatürkçü politikaları benimsemiş bir yapı...” deniyor.

Harekette yer alan isimler henüz ortaya atılmak istenmiyor.


‘CHP’DE ÇOK ŞEY OLACAK’
CHP’nin kadrolarında yer almış bir isimle bayramlaşırken “Çok umutluyuz, önümüzdeki aylarda CHP’de çok şey olacak” dedi. Bu yazı da bu şekilde ortaya çıktı.

Özetle diyor ki:

“Hedefimiz yerel seçimler değil; CHP’nin kurtuluşu, yeni bir yapıya bürünmesidir. Yürüttüğümüz ciddi bir çalışmadır. Bazı isimler kurultay kimliğine zarar gelmesin diye kendilerini kurtardılar ve partiyi güdükleştirdiler. Beş altı dönemdir genel merkeze çöreklenip Genel Başkan’ın eteğine tutuştular; partinin kapısını kapattılar. Çok açık şekilde, yerel seçimleri kurtarma adına partiyi bu kişilere teslim ettirmeyeceğiz.”

- Sizler kimsiniz?
- Partiye sahip çıkan, C...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Suudi Arabistan’da yeni kimlik arayışı 29 Mart 2024 | 114 Okunma CHP’de durum nedir 28 Mart 2024 | 360 Okunma Emeklinin gözü bankalarda 27 Mart 2024 | 127 Okunma Emekli aylıkları niye düşük... Reform kaçınılmaz 26 Mart 2024 | 186 Okunma 1980-ANAP / 1994-REFAH 22 Mart 2024 | 334 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar