Yozgat-Sarıkaya’da Roma hamamına isim ve slogan aranıyor

Hafta sonu Yozgat’a gittik, Sarıkaya ilçesindeki Roma hamamının tanıtımı için... Yozgat Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Oran Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ‘I....

Hafta sonu Yozgat’a gittik, Sarıkaya ilçesindeki Roma hamamının tanıtımı için...

Yozgat Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Oran Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ‘I. Ulusal Yozgat Sarıkaya Basilica Therma (Roma Hamamı) Buluşmaları’ etkinliği vardı. Sarıkayadaki Sarızeybek Kültür Merkezi’ndeki toplantılarda akademisyen, turizm firma temsilcileri, gazeteciler, yayıncılar ve yatırımcılardan oluşan katılımcılar Roma hamamını gezdiler. Vali Kadir Çakır, Roma hamamı için isim ve slogan aradıklarını açıkladı.

Sarıkaya ilçesi ile Roma hamamı artık daha sık gündeme gelecek.

İşte ünlü Yozgatlılar: Agah Efendi, Fuat Oktay, Ekmeleddin İhsanoğlu, Cemil Çiçek, Bekir Bozdağ, Ahmet Hakan Çoşkun, Saygı Öztürk, Taha Akyol, Abbas Sayar, Altan Erkekli, Gülten Akın, Hayko Cepkin, İbrahim Arıkan, Lütfullah Kayalar, Mehmet Topuz, Neco, Yavuz Özkan ve Yusuf Aslan.

Mustafa Kemal Atatürk 03.02.1934 tarihinde Yozgat seyahati sırasında Yozgatlılara, “Ünlü süvarilerin, harp meydanlarında kahramanca dövüşen Türk yiğitlerinin harman olduğu diyar!.. Bozok Yaylası’nın çocukları, var olun...” diyerek hitap etmiştir.

Tekel’in ünlü ‘Altınbaşak’ birası Yozgat’ın son tekel fabrikasıydı. (Aynı zamanda da İsveç patentli Ankara Viski’si üretiliyordu bu tesislerde) Ne yazık ki bugün yerinde AVM var. Koca Yozgat’ta 19 km uzaklıktaki Bahadın kasabası dışında içki içilecek tek yer yok.

Yozgat’ın içinden geçerken Yimpaş tabelasını gördük. Ancak bugün kuruculardan kimsenin Yozgat’ta yaşamadığı söylendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’de durum nedir 28 Mart 2024 | 192 Okunma Emeklinin gözü bankalarda 27 Mart 2024 | 126 Okunma Emekli aylıkları niye düşük... Reform kaçınılmaz 26 Mart 2024 | 186 Okunma 1980-ANAP / 1994-REFAH 22 Mart 2024 | 331 Okunma Akşener’in hesabı nedir 21 Mart 2024 | 769 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar