CHP’de bazı belediyeler gerçekten satılık mıdır?

CHP son on yıldaki her seçimde, seçim anketinden merkez yoklamasına, genel merkez komisyonlarına kadar pek çok yöntem uyguladı. Bu süreçlerin sonunda seçilen belediye başkanları da seçim sonuçları da...

CHP son on yıldaki her seçimde, seçim anketinden merkez yoklamasına, genel merkez komisyonlarına kadar pek çok yöntem uyguladı.

Bu süreçlerin sonunda seçilen belediye başkanları da seçim sonuçları da ortada... Büyükşehirlerin ilçelerindeki hiçbir belediye başkanı çıkıp büyükşehiri alacak performans gösteremedi. Anketlere bakarsanız, bu nedenle büyükşehirler için hep dışardan aday arandığını görürsünüz. Belediyecilikle ön plana çıkan bir ilçe belediyesi bilmiyoruz. Hal bu iken CHP’nin garanti gördüğü ilçelerde örgütü yarışa sokmanın anlamı yok. Yarış CHPde olmayan ilçeler için verilmek durumunda.

Bir ilçe ya da il kesin olarak CHP tarafından yönetilecek durumda ise -Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Konak, Karşıkaya, Çankaya, Muratpaşa gibi- buralarda belediyeciliği daha ileriye taşıyabilecek, vizyon ve kariyer sahibi kişilerin örnek olacak şekilde aday yapılması gerekir.

GENÇ KUŞAK NEREDE?

Bu ilçeler için ‘Ben olmazsam kaybedilir’ lafları eden kişilerin adaylıkları ciddiye alınmamalıdır. Sosyal demokrat bir partide bu belediyeler sosyal demokrat teoriyi de içselleştirmiş genç kuşak kişilere teslim edilmelidir. Durum bunun tersi olarak gözlemleniyor. Kimi çıkar grupları amaçları doğrultusunda bu ilçeleri kendi ekiplerine katmak için genel merkez yöneticileri üzerinde çalışıyor. Çok büyük paraların konuşulduğu duyumlar arasında. Peki, bu paraların kaynağı ne? Kaz gelecek yerden tavuk esirgememek deniyor dilimizde buna.

CHP, Türkiye’nin mevcut koşullarından şikâyet ediyor ama örnek davranışlar sergilemiyor. Bu böyle devam ettiği sürece şu ya da bu çıkar grubunun adamının belediye başkanı olmasının hiçbir değeri ve önemi yok. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu dedikodular karşısında sessiz kalıp bu durumu inkâr ettiği uzun zamandır görülüyor. Oysa özellikle parti kamuoyunun bu durumdan çok rahatsız olduğu bilinmiyor mu?

MERSİN’DE 8 ADAYDAN 5’İ ESKİ VEKİL ‘BEN SANA SEN BANA’

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale’nin yeni mirası 19 Mart 2024 | 19 Okunma Ne zaman açıklanacak? Depremzede konut bedellerini soruyor 15 Mart 2024 | 32 Okunma Patronlar ara zamma kapıyı kapattı 14 Mart 2024 | 104 Okunma Dönüşüm mü, güçlendirme mi, yenilenme mi: Gözler Ataköy 1. Kısım’da 13 Mart 2024 | 109 Okunma Deprem kadınları ses getiriyor 12 Mart 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar