THK’nın ‘Laleli Tayyare Evleri’ne büyük kumpas

AMERİKA’da Ermeni kökenli işadamlarıyla Türkiye’ye karapara aktarırken Amerikan maliyesini 511 milyon dolar dolandırmaktan Amerikan yargısının önüne düşen Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili dosyalar ortaya...

AMERİKA’da Ermeni kökenli işadamlarıyla Türkiye’ye karapara aktarırken Amerikan maliyesini 511 milyon dolar dolandırmaktan Amerikan yargısının önüne düşen Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili dosyalar ortaya dökülmeye başlandı.

İlkokul mezunu olan Korkmaz’ın ilişkileri bir sır yumağı halinde. Yargıya yapılan suç duyurusundaki iddialar şaşırtıcı boyutta...

Özetlersek, Türk Hava Kurumu’nun üzerinde oynanan, onun Laleli’deki ‘Tayyare Otelleri’ diye bilinen gayrimenkulünü ele geçirme oyunları... Başrollerde ise Sezgin Baran Korkmaz ile 2015’de Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı’na gelen Kürşat Atılgan... Gözaltı ve tutuklamaların arkasında devlet gücünü kullanıyorlar. Mağdur ise Keskin Holding AŞnin sahibi Recep Ercan Keskin... 25 yıldan beri otelcilik, tarım, inşaat ve enerji sektöründe faaliyet gösteriyor. 20 bine yakın çalışanı var. Laleli’de adı ‘Wyndham İstanbul Old City’ (Eski Ramada Otel) olarak değiştirilen oteli 2013’te yıllık 20 milyon TL üzerinde bir kira bedeli ile devir alıyor. Yapıya tadilat için 250 milyon TL harcıyor, bugünkü değerle yaklaşık 100 milyon dolar. Kürşat Atılgan, THK’nın başına gelir gelmez kendinden önceki başkan Osman Yıldırım’ın imzaladığı sözleşme ve protokollerle otelin Keskin Holding’e ‘peşkeş çekildiği’ iddiasında bulunuyor. Yıldırım hakkında da ‘uydurma’ suçlamalarla Ankara Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuyor. Ancak Ankara 30. Asliye Ceza Mahkemesi, Atılgan’ın beyanlarının yalan olduğunu belirterek Yıldırım’a beraat kararı veriyor.

FETÖ’CÜLERLE İŞBİRLİĞİ

Oyunlar ve iftiraların ardı arkası kesilmiyor. Bu arada emniyet ve savcılıklardaki kripto FETÖ’cülerle işbirliği de yapılıyor.

Atılgan bu kez sözleşmenin iptali için dava açıyor. Atılgan ayrıca davanın sonucunu beklemeden Keskin Holding’in alt kiracılarına ihtarname geçerek kiraların THK’ya ödenmesini istiyor. Ancak kiralar Keskin Holding’e ödenmeye devam ediliyor. Bunun üzerine şüpheli Kürşat Atılgan, diğer şüpheli Sezgin Baran Korkmaz’ı devreye sokuyor.

Keskin’in avukatı Dinçer Yüce’in, Kürşat Atılgan, Sezgin Baran Korkmaz, Bereket Öner ve Erdal Şimşek haklarında “Adli makamları iğfal, iftira ve şantaj, görevi kullanma” iddiasıyla bulunduğu suç duyurusu 22 sayfa tutuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 14 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar