Kingston kardeşlerin tutukluluğu sürecek: Rahip Brunson’la ilginç bağlantılar

AMERİKA’da, Türkiye’ye 134 milyon dolar getirdikleri iddia edilen Utah eyaletinden Kingston (Jacob ve Isaiah) kardeşler ile Lev Aslan Dermen (diğer adıyla Levon Termenciyan) Los Angeles’ta yargılanmaya başladılar. Sanıkların...

AMERİKA’da, Türkiye’ye 134 milyon dolar getirdikleri iddia edilen Utah eyaletinden Kingston (Jacob ve Isaiah) kardeşler ile Lev Aslan Dermen (diğer adıyla Levon Termenciyan) Los Angeles’ta yargılanmaya başladılar. Sanıkların tutukluluk hallerinin sürdürülmesine karar verildi. 21 Eylül’deki duruşma ile ilgili haber fox13now.com sitesinde yayınlandı.

Kingston kardeşler, ABD hükümetini milyonlarca dolarlık vergi iadesi almak için dolandırmak suçundan yargılanıyor. Davanın savcıları, Isaiah Kingston’un Türkiye’ye çok büyük miktarlarda para transfer etmiş olduğu için kaçma riski bulunduğunu ve bu nedenle kefaletle serbest bırakılma talebinin reddedilmesi gerektiğini beyan ediyorlar.

Federal Savcı John W. Huber başkanlığındaki bir ekip tarafından hazırlanmış olan iddialara ilişkin belge, 11 Eylül günü Birleşik Devletler Utah Federal Bölge Mahkemesine, sanığın kefaletle serbest bırakılma talebine yanıt olarak sunuldu. Savcılık yanıtında, sanığın talebine güçlü bir şekilde karşı çıkıyor ve Kingston kardeşlerin, Amerikan hükümetini 511 milyon dolar dolandıran düzenbazlıkları keşfedilmeden evvel Türkiyeye transfer ettikleri çok büyük miktarlardaki paralara ilişkin ayrıntıları paylaşıyor.

MEGA VARLIK VE ŞİRKETLER

Kara para aklamakla suçlanan Lev Aslan Dermen iddiaları reddediyor.

İddialar arasında bu kişilerin Türkiye’de Mega Varlık şirketi üzerinden Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ni, Bodrum’daki Kervansaray otelini, Bora Jet’i, aralarında Münir Şahin firmasının da olduğu bazı ilaç, tekstil, mobilya fabrikalarını satın aldıkları da var.

İddialarda adı geçen Kamil Feridun Özkaraman’ın Mega Varlık’ın ve Yeni Yüzyıl’ın yönetim kurulu üyesi olduğu, Bora Jet ve Bodrum Kervansaray otelinin müdürlüğünün dışında, Sezgin Baran Korkmaz (SBK) Holding yönetim kurulu üyeliğini de yürüttüğü belgelerde belirtiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale’nin yeni mirası 19 Mart 2024 | 43 Okunma Ne zaman açıklanacak? Depremzede konut bedellerini soruyor 15 Mart 2024 | 32 Okunma Patronlar ara zamma kapıyı kapattı 14 Mart 2024 | 104 Okunma Dönüşüm mü, güçlendirme mi, yenilenme mi: Gözler Ataköy 1. Kısım’da 13 Mart 2024 | 109 Okunma Deprem kadınları ses getiriyor 12 Mart 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar