CHP'de yine önseçim yok!

CHP’nin aday belirleme toplantısı 13 Ekim Cumartesi günü yapılacak. Belediye başkan adaylarının hangi il ve ilçede nasıl bir stratejiyle belirleneceği konusu netleşecek. CHP’nin elinde bulunan mevcut bazı belediye...

CHP’nin aday belirleme toplantısı 13 Ekim Cumartesi günü yapılacak. Belediye başkan adaylarının hangi il ve ilçede nasıl bir stratejiyle belirleneceği konusu netleşecek.

CHP’nin elinde bulunan mevcut bazı belediye başkanları erkenden açıklanacak. Kritik yerlerdeki başkan adaylıkları en sona bırakılacak. Adaylar belirlenirken parti örgütünün görüşü ve kamuoyu araştırmaları da dikkate alınacak.

CHP İzmir İl Örgütü’nün ev sahipliğinde salı günü düzenlenen Ege Bölge Toplantısı, Kültür Park’taki İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde, örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın katılımı ile yapıldı. Toplantıda ekonomik ve siyasi gelişmelerin yanı sıra yerel seçim stratejileri de konuşuldu. Salıcı konuşmasında “Kesinlikle önseçim olmayacak, hem zaman dar hem de sağlıklı bir sonuç alınamıyor. Önseçim olduğunda örgütler enerjisini önseçimde tüketiyor ve sonrasında seçimde örgütlerde metal yorgunluğu oluşuyor” dedi.

Bu arada bazı partililer bu konuşmaya tepki gösterirken “Geçmişte senin CHP’nin kapatılması gerektiği yolundaki sözlerini unutmuyoruz” dediler.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un ise önceki gün Genel Merkez’de kendisini ziyaret eden partililere, İzmir’deki toplantıya davet edilmemesine karşı tepki gösterdiği öğrenildi.

EMEKLİ ET SONRA ARAÇ AL (MESAJ)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, TRT’nin, 200 yeni araç alımı yaptığı iddiaları ile ilgili verdiği önergesinde, “Ekonomideki kötü gidiş nedeniyle yapılan tasarruf çağrıları varken, yüzlerce TRT emekçisi emekliliğe zorlanırken araç filosunu yenilemesi kabul edilemez” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 234 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 388 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar