Tutuklanan 3 ABD’linin Türkiye bağlantıları

Merkezi Ankara’da olan Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin internet sitesi Kafkassam.com’da ilginç yazılar yer alıyorErivan, Bakü, Tiflis, Tebriz, Grozni, Moskova, Mahaçkale, Nalçik, Saratov, Soçi’de...

Merkezi Ankara’da olan Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin internet sitesi Kafkassam.com’da ilginç yazılar yer alıyor

Erivan, Bakü, Tiflis, Tebriz, Grozni, Moskova, Mahaçkale, Nalçik, Saratov, Soçi’de temsilcilikleri bulunan merkez, Ermenice, Rusça, Gürcüce ve İngilizce yayın yapıyor. Merkezin direktörlüğünü Dr. Hasan Oktay yürütüyor. Sitede yer alan son yazılardan birinde “Ermeniler ve Türkler Mormonlarla bir olup Amerika’yı nasıl tokatladılar?” deniliyor. Amerika’da tutuklanan Lev Aslan Dermen (Levon Termendzhyan) ve Amerikalı ortakları Jacop ve Isaiah Kingston kardeşlerin, Amerikan maliyesini 511 milyon dolar dolandırdıktan sonra özel bir uçakla Türkiye’ye kaçma planları yaparken yakalanmaları dünyada büyük yankı uyandırdı. Amerikan basınının gündemi bu olayla çalkalanıyor.

Bora Jet’in alımından önce Lev Aslan Dermen’in Pensilvanya’da Fetullah Gülen ile görüştüğü haberi 16 Kasım 2017 tarihli köşemizde yer almıştı.

ABD Başsavcılığı Bürosu ‘para babaları’ Kingston kardeşlerin tutuklu kalmasını savunurken, Utah’a dağılmış yaklaşık 7 bin üyeden oluşan bir grup olan Kingston ailesinin çok eşli evliliği savunan tarikat üyesi (Mormon) oldukları da öğrenildi.

Kingston’ın Türkiye’de şirketleri bulunduğu belirtiliyor.

Bu haberde İzmir’de gözaltında bulunan rahip Brunson’ın Mormon Kilisesi üyeleri ile bağlantısının altı çizildi. Mormonlar içki kullanmıyor ve kullanılmasını da kısıtlıyor. Mormonların bir diğer özelliği de çok çocuk yapmaları... Suikasta kurban giden öğretim üyesi-yazar Necip Hablemitoğlu, Mormonlar ile FETÖ paralelliğinden söz edip, FETO’nün İslam anlayışının ABD politikaları ile uyumunu yazmıştı. Hablemitoğlu’nun bu çalışmaları ise DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’in FETÖ hakkında hazırladığı iddianamede yer almıştı.

Sanıkların tutukluluk halinin devam edip etmeyeceğine karar verilecek oturum, sanık avukatlarının talebi üzerine 17 Eylül’e bırakıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 126 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma Sıcaklık rekorları hayra alamet değil 11 Nisan 2024 | 112 Okunma Burhan Özfatura’dan uyarılar: (2) Dürüst ol, ani karar verme 10 Nisan 2024 | 109 Okunma Burhan Özfatura’dan başkanlara dersler: Sadakat değil liyakat 09 Nisan 2024 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar