40 yıl önce de tartıştığımız bu ‘tuzaktan’ kurtulamıyoruz: CHP kurultayı ve değişim

HUKUKÇU Haluk Pekşen geçen dönem CHP Trabzon milletvekiliydi. Bir dönem ‘çıkışları’ nedeniyle genel merkez nezdinde sıkıntı yaşadı; Muharrem İnce’yi ‘sahneye’ çıkaran...

HUKUKÇU Haluk Pekşen geçen dönem CHP Trabzon milletvekiliydi. Bir dönem ‘çıkışları’ nedeniyle genel merkez nezdinde sıkıntı yaşadı; Muharrem İnce’yi ‘sahneye’ çıkaran isim olduğu biliniyor.

Sonra kendisinin adaylığa soyunduğunu duyduk. İnce’ye kızgınlığını biliriz; ancak son Cumhurbaşkanlığı kampanyasında kendisini desteklediğini söyledi. “Ne de olsa sevdiğim arkadaşımdır” demişti. Önceki gün konuşurken CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu bildirdi. Biz de kendisine sorduğumuz sorulara köşemizin hacmine göre uzun bir metin geldi. Sayfada bunu biraz kısaltmak zorunda kaldık.

“CHP’de 10-15 gün sürecek bir çalıştay toplamalı, bu çalıştay ile birlikte CHP’yi 21. yüzyıla taşıyabilecek, gerçek anlamda değişimi sağlayabilecek büyük bir kadro hazırlığı ve bu kadroyu oluşturacak olan tüzük ortaya konulmalıdır.

Çalıştayda örgütlenmeyi en etkin, en yaygın, en verimli hale getirecek olan çağdaş bir tüzüğün ortaya çıkması, bu tüzüğü en iyi programla destekleyecek olan kısa–orta ve uzun vadeli, güçlü bir iş planı, başarı hikâyesi yazabilecek bir program ve ortaya çıkan tüzük ile bu programı başarı ve kararlılıkla uygulayacak olan kadrolar. Bu üçü CHP’de bugün tartışmaların ana öğesi olması durumunda değişimden bahsedebiliriz.

Bunu ilk gündeme getirdiğim 2 yıl öncesinden itibaren toplumda bugün görüşlerime giderek artan çok büyük bir destek olduğunu görüyorum. Bu doğrultuda da bu projelerin uygulanması yönünde üzerime düşen bir görev olursa o zaman bu görevden de kaçmayacağımı ifade ettim. Türkiye’de büyük bir devrime, reforma hazır olması için ben göreve talibim.”

Bu yazının bütününü bütün partililer okumalıdır.

GÜNÜN SÖZÜ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma Sıcaklık rekorları hayra alamet değil 11 Nisan 2024 | 112 Okunma Burhan Özfatura’dan uyarılar: (2) Dürüst ol, ani karar verme 10 Nisan 2024 | 108 Okunma Burhan Özfatura’dan başkanlara dersler: Sadakat değil liyakat 09 Nisan 2024 | 93 Okunma Taksim emekçiye açılacak mı? 05 Nisan 2024 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar