Ulus'ta bir şeyler oluyor

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Turizm Bakanlığı’na önemli bir soru yöneltiyor: Altındağ’a bağlı Ulus bölgesi yenileme projesi kapsamında bölgenin turistik ve tarihi kent merkezi olması nedeniyle Ulus’ta...

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Turizm Bakanlığı’na önemli bir soru yöneltiyor:

Altındağ’a bağlı Ulus bölgesi yenileme projesi kapsamında bölgenin turistik ve tarihi kent merkezi olması nedeniyle Ulus’ta bulunan otellerin konaklama ihaleleri kapsamına alınmamasının nedeni nedir?

Tüm dünya ülkelerinde tarihi kentsel merkezlerde turizm ve konaklama olgusuna önem verilirken, Ulus otelciliğinin gelişmesinin ulus merkezi ekonomisine itici gücü ve kentsel canlılığa etkileri neden göz ardı edilmektedir?

Ulus otelleri, turistik tur güzergâhları kapsamında, seyahat acentelerinin listesine konulmamasının sebebi nedir?

Bakanlığınızca ülke genelinde tarihi yerleşim yerleri içinde küçük-orta ölçekli ve butik otelleri geliştirmeye yönelik finansal kredi ve teşvik programı ve projeleri uygulanmakta mıdır? Uygulanıyorsa, bunlar nedir?

ABB’nce yürütülen, ‘Ulus kentsel yenileme’ projesine, bakanlığınız müdahil olarak paydaş yapılmış mıdır? Ulus için başlatılan bir proje çalışmanız var mıdır?


TİYATROLAR KAPATILMIYOR
DEVLET Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, “Kapatılmıyoruz, Cumhurbaşkanlığı’na bağlanıyoruz” açıklamasını yaptı. Kurt şöyle dedi: “Bakanlığımız da dahil olmak üzere tüm bağlı ve ilgili kurumlara ilişkin yeni düzenleme yapılmaktadır. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğümüzün kapatılması söz konusu değildir.

Görevimizin başında olduğumuzu bütün çalışma arkadaşlarıma bildiririm.”


HASTANE MİKROBU
OKURLARINIZA duyuruyorum. Bazı hastalıkların kökünde kapılmış olan hastane mikrobu vardır.

Hastane mikrobu tıbbi hatadır.

Hastanedeki her 3 ölümün 2’si hastane mikrobu nedeniyledir.

En önemli sebebi hastanelere biler...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’de durum nedir 28 Mart 2024 | 358 Okunma Emeklinin gözü bankalarda 27 Mart 2024 | 127 Okunma Emekli aylıkları niye düşük... Reform kaçınılmaz 26 Mart 2024 | 186 Okunma 1980-ANAP / 1994-REFAH 22 Mart 2024 | 334 Okunma Akşener’in hesabı nedir 21 Mart 2024 | 769 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar