Cumhuriyet'te yeni seçim

CUMHURİYET Vakfı Yönetim Kurulu’nun seçimleriyle ilgili açılan davada İstanbul Asliye Mahkemesi bu seçimi iptal etmişti. Buna karşı Yargıtay’a yapılan itiraz sonunda önceki gün Asliye Mahkemesi...

CUMHURİYET Vakfı Yönetim Kurulu’nun seçimleriyle ilgili açılan davada İstanbul Asliye Mahkemesi bu seçimi iptal etmişti.

Buna karşı Yargıtay’a yapılan itiraz sonunda önceki gün Asliye Mahkemesi kararını onayladı. Bu durumda Cumhuriyet gazetesinde yeniden seçim yapılacak.

Alev Coşkun’un açtığı davada, 18 Şubat 2014 tarihli Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu toplantısını iptal eden yerel mahkemenin kararını onamıştı. Şu anki vakıf yönetimi bu karara da itiraz ederek davayı Yargıtay’a taşımıştı. 

Yargıtay 8. Dairesi önceki gün verdiği kararla 5 yıldan beri süren hukuk mücadelesini sonuçlandırdı. Ve Asliye Mahkemesi kararını onayladı. Alev Coşkun’un hukuk mücadelesinden sonra şimdi ne olacak?

Bu durumda herkes Yargıtay’ın kararına uymak zorunda. Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu dün gazetede yaptığı açıklamada özetle şöyle dedi: “Hukuka aykırı, siyasi ve taraflı bulsak bile kesinleşen kararlara uyma yükümlülüğünü elbette yerine getireceğiz; meşruiyet ve hukuk dışına kesinlikle düşmeyeceğiz... Ama öte yandan Cumhuriyet gazetesinin tarihinde, geleneklerinde, genlerinde olduğu gibi kolayca pes etmeyecek, teslimiyetçi olmayacak, son ana kadar gazeteciliğin temel ilkelerini ve gereklerine uygun şekilde gazeteciliğe devam edeceğiz.” 

Açıklamanın sonunda, “Ödün vermeden güvenilir habercilik çizgisini yine kendi yağımızla kavrularak sürdüreceğimizi umuyoruz” deniliyor. Anlaşmazlığın kaynağı olan 2.4.2013 tarihli yönetim kurulu seçimi tekrarlanacak. O tarihteki yönetim kurulundan 10 kişi hayatta. Bunlar Orhan Erinç, İnan Kıraç, Alev Coşkun, Akın Atalay, Şükran Soner, Hikmet Çetinkaya, Mustafa Balbay, Nevzat Tüfekçioğlu, İbrahim Yıldız, Şevket Tokuş.


DSP'DEN İNCE'YE KAPI KAPALI
CHP’li Muharrem İnce’nin DSP liderliği için harekete geçtiğine yönelik iddiaları değerlendiren eski DSP Genel Başkanı Dr. Masum Türker, “DSP’nin genel başkanı ve kadroları var” dedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu istifa etmekte direnince, kulislerde İnce ve ekibinin alternatif olarak DSP’ye yöneldiği ileri sürüldü. Yeni Şafak’a konuşan ekonomiden sorumlu eski devlet bakanı ve eski DSP Genel Başkanı Dr. Masum Türker, “DSP’nin mevcut bir genel başkanı ve yönetim kadroları var. DSP içinde lider arayışı yok. İnce’nin başarısı kendi düşüncesinde olan küskünleri ayağa kaldırdı ve umutlandırdı” dedi. DSP kadrolarının kenetlenmesi gerektiğini vurgulayan Türker “Bu tür söylemlere kulak vermekten çok, yarını inşa etme yolunda kendilerine göre yol haritasını gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü bu yeni sistem gösterdi ki, DSP kültürüne, anlayışına ihtiyaç var. Baraj DSP’nin önünü kesemez, yeter ki siyasetçiler halka ulaşsın. Türkiye’de yeni bir sistem başladı. DSP önündeki en büyük engel olan baraj sorunu da kalktı” değerlendirmesinde bulundu.

BİLİYOR MUSUNUZ?
EĞİTİM-SEN Genel Başkanı Talip Geylan’ın, Twitter’da #MEBeÖğretmenBakan hashtag çalışması başlattığını, kısa sürede Türkiye gündeminde 2. sıraya yerleştiğini belirterek, “eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarını bilen, eğitim çalışanlarına güven telkin eden, okulu, öğrenciyi, veliyi yani okul ortamını tanıyan, kısacası tebeşir tozu yutmuş olan bir Milli Eğitim Bakanı istiyoruz” dediğini...

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği’nin 29 Temmuz’daki genel kurulunda, mevcut Genel Başkan Tansel Çölaşan’dan başka Prof. Ümit Kocasakal’ın ve eski CHP milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum’un da aday olduklarını...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Suudi Arabistan’da yeni kimlik arayışı 29 Mart 2024 | 1 Okunma CHP’de durum nedir 28 Mart 2024 | 359 Okunma Emeklinin gözü bankalarda 27 Mart 2024 | 127 Okunma Emekli aylıkları niye düşük... Reform kaçınılmaz 26 Mart 2024 | 186 Okunma 1980-ANAP / 1994-REFAH 22 Mart 2024 | 334 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar