Şentop ve Albayrak tartışması

TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile AKP İstanbul Milletvekili ve bu kez Tekirdağ adayı olan Prof. Dr. Mustafa Şentop arasında TESKİ-İSKİ tartışması...

TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile AKP İstanbul Milletvekili ve bu kez Tekirdağ adayı olan Prof. Dr. Mustafa Şentop arasında TESKİ-İSKİ tartışması çıktı.

Tekirdağ’ın ilçelerinde çıkan Çerkezköy Bakış ve Kapaklı Bakış gazetelerinin 12 Haziran 2018 tarihli nüshalarında “TESKİ yapmadı, İSKİ yapacak” başlıklı bir haber yer aldı. Haberde Çorlu’nun Nusratiye mahallesinde yaşanan su kesintisi hakkında AKP milletvekili Mustafa Şentop’un, arızayı bulmak için TESKİ’nin İSKİ’den yardım talep ettiği, İSKİ’den arıza tespiti için uzman ekip gönderildiği, TESKİ’nin onaramadığı arızayı İSKİ’nin uzman ekibinin bulduğu ve çözeceği ifadelerine yer verildi. Haber üzerine Başkan Albayrak bir açıklama yaparak, “İSKİ’den TESKİ’ye uzman personel gönderildiği ve bu gelen ekibin arızayı tespit ettiği, sonrasında da mahallinde çalışma yaparak sorunu çözeceği ifadeleri gerçek dışıdır” dedi ve şöyle devam etti:

“Arıza TESKİ ekiplerince tespit edilmiş ve en kısa sürede onarılmıştır. Ancak arızanın başlangıcında İSKİ’de çalışan bir personelle ilgili olarak yardım talebinde bulunulmuş; ancak bu kişi mahalline gönderilmemiş, tersine yoldan geri döndürülmüştür. Kaldı ki halkımızın mağduriyet yaşadığı böyle bir zor durumda kardeş bir kurumdan eleman talep edilmesi kadar doğal bir şey olamaz. Anormal olan böyle bir durumun siyaseten istismar konusu yapılması ve gerçekleşmemiş bir taleple ilgili olarak bir kamu kuruluşunun toplum nezdinde yıpratılmaya çalışılmasıdır.

Sayın Milletvekili tarafından yapılan açıklama, 3 gün süreyle gece gündüz demeden arızayı bulmak ve onarmak için çalışan TESKİ emekçilerine karşı büyük bir haksızlıktır.

Doğru bilgi almadan, siyasi amaçlı ve seçim öncesi halkımızın yaşadığı mağduriyeti istismar etmeye yönelik bu tür ifadeleri kamuoyunun takdirine sunarız.”

‘24 HAZİRAN’ KANTARI NEYİ TARTACAK

İTTİFAK dışında AKP, uzun ve çoğunluklu bir iktidar döneminin sonunda, siyasetin doğası gereği ciddi bir yıpranma süreci içinde... Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı, kişisel kredisi ile partiyi bugüne kadar ayakta tutmayı başardı ancak artık aynı siyasi yorgunluk emareleri, kendisi için de söz konusu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 240 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 388 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar