Kentsel dönüşümün ‘tozu’ da hasta ediyor

AKCİĞER rahatsızlıkları neden artıyor? Başta sigara, egzoz, filtresiz sanayi bacalarından çıkan gazlar ve en önemlisi de ‘trafik tozu’... Son zamanlarda bunlardan rahatsız olanların giderek arttığını...

AKCİĞER rahatsızlıkları neden artıyor?

Başta sigara, egzoz, filtresiz sanayi bacalarından çıkan gazlar ve en önemlisi de ‘trafik tozu’... Son zamanlarda bunlardan rahatsız olanların giderek arttığını görüyoruz. Bir dostumuz da geçenlerde, “Sen esas kentsel dönüşüme bak” dedi. Gerçekten bu kadar bina yıkılıyor, o kadar toz havaya karışıyor. Sık sık yağmur yağmadığı için de yutuyoruz bunu... Üstelik yıkılan binaların bir bölümünde ‘asbest’ malzemesi kullanıldığı da biliniyor. Kentsel dönüşümlerin gerçekleştiği yerlerde yaşayan özellikle yaşlı kadınlar (erkekler dışarda) ve çocuklar orada toza maruz kalıyorlar. Alerjik bünyelerde bu vakalar daha öne çıkıyor. Ancak bu konuda hiç kimsenin önlem aldığı yok. Belediyeleri bırakın il sağlık müdürlerinin hiçbir uyarısı olmuyor. Bakanlık olarak bir ‘araştırma’ sonucu da yok. Sokaklarda, metro istasyonlarında ‘toz’ ölçümü yapılamaz mı?

Emin olun son zamanlarda hastaneler bir kontrol edilse, özellikle kentsel dönüşüm bölgelerinde akciğer rahatsızlıklarının nasıl arttığı görülür. Ne yazık ki AKP döneminin sağlık ve çevre bakanlarına, isimlerini hatırladığımız Recep Akdağ, Mehmet Müezzinoğlu, Ahmet Demircan, Mehmet Özhaseki ve Veysel Eroğlu’na uyarı yapmak isteriz. Bu kadar kirli havada yaşamak istemiyoruz. Her şey hastane yapmakla olmuyor!

‘BEŞİKTAŞ’TA NELER OLUYOR

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nde neler oluyor? Büyük skandallar yaşanıyor. Murat Hazinedar’dan sonra ‘içerde’ kimler durumu ele geçirdi... Belediye borçlarını ödeyemezken ihaleler kimlere gidiyor? Taşeron maaşları ve sosyal yardım paralarını bir belediye ödeyemez mi? Kimlerin yakınları belediyeye yerleştirilmiş? Müfettişler kimleri atın dedi? Göreve getirilen Tahir Doğaç’ı kimler işlevsiz hale getiriyor? Bekleyiniz... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilçe kaymakamına ne talimat verdi?

TURİZM 10 CİLTTE

- TÜRKİYE’nin her yerinden, sektörün her kesiminden 522 kişi ile yüz yüze yapılan görüşmelerle hazırlanan Türkiye Sözlü Turizmi Tarihi için 2 Haziran’da İstanbul Hilton Oteli’nde tanıtım toplantısı düzenlenecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 16 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar