Kenevir neden kabullenilmiyor

GEÇEN yıl Romanya seyahatimiz esnasında ‘Asrın Gıdası’ olarak da tanımlanan ’Organik Kenevir Tohumu Proteini’ isimli ürünle tanıştık. Keneviri bugüne kadar uyuşturucu, marijuana gibi isimlerle...

GEÇEN yıl Romanya seyahatimiz esnasında ‘Asrın Gıdası’ olarak da tanımlanan ’Organik Kenevir Tohumu Proteini’ isimli ürünle tanıştık.

Keneviri bugüne kadar uyuşturucu, marijuana gibi isimlerle tanımıştık. Bu ürünü tanıdıktan ve araştırmaya başladıktan sonra küresel güçlerin kenevir bitkisine karşı olan savaşını; yasaklama, imaj, propaganda vb çalışma ve engellemeleriyle karşılaştık.

Bu ürünü kullanmaya başladığımızda yaşamımıza yepyeni bir renk ve enerji kattığını gördük. Kenevir adeta DNA’mızın içindeydi.

İhtiyacımız olan tüm mineral, bileşen, vitamin, amino asitler vb ondaydı. Bitkiye olan hayranlığımız arttı. Anadolu’da asırlardır kenevir üretimi yapılmış. Birçok sektörde (ilaç yapımı, kağıt yapımı, yakıt yapımı/bio yakıt, kumaş yapımı, otomotiv sektörü, petrol ve petrokimyanın kullanıldığı her alanda, ilaç ve kozmetik yapımında vs) kullanılıyor. Romanya’daki ilgili firma ile irtibata geçip ürünlerini Türkiye’de kendi markamız ile satmak istedik, ilgili bakanlık da ithalat izni verdi. Ürünleri getirdik ancak üç aydır Erenköy gümrüğünden çekemiyoruz.

Ne yazık ki, bu mucize ürünü, diğer kenevir ürünlerini insanımızla buluşturmak istedik, sağlıkta devrim yapacağız dedik, olmadı. Bu ürünü Türkiye’de niye ekmiyoruz? Aydın ve Samsun ve Kastamonu Üniversitelerinde bu konuda çalışmalar yapılıyor. Biz niye üretmiyoruz, Kenevir’den neden uzak duruyoruz?
Ahmet Muhsin TEZER/ KAŞ

OKUYUNUZ

- NURETTİN Sözen’in İstanbul projeleri neden yankı uyandırmadı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 18 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar