Türkiye 6 milyon turist bekliyor: 2019’da karşılıklı Türk-Rus yılı ilan edilecek

ANTALYALI turizimci Muzaffer Eken Moskova’dan yazıyor:ITB Berlin Turizm Fuarı’ndan sonra, Türkiye için önemli pazarlardan biri olan Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen MITT Moskova Turizm Fuarı 13 Mart Salı...

ANTALYALI turizimci Muzaffer Eken Moskova’dan yazıyor:

ITB Berlin Turizm Fuarı’ndan sonra, Türkiye için önemli pazarlardan biri olan Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen MITT Moskova Turizm Fuarı 13 Mart Salı günü kapılarını açtı. Türkiye 3 büyük salon ile fuarın en büyük katılımcı ülkesi oldu. Fuar açılışını bakanlar Mevlüt Çavuşoğlu ve Numan Kurtulmuş yaptılar. Fuarda özellikle Türkiye’nin bulunduğu salonlar çok yoğun ilgi gördü. Öyle ki adeta Rus turistler tatile hemen çıkacakmış gibi ellerinde bavullar ile stantları dolaşıp otellerin broşürlerini toplamaya çalışıyorlardı.

Kurtulmuş, ‘bu yıl Rusya’dan 6 milyon Rus turist beklediklerini, sayının artabileceğini de işaret ederek, 2019 yılında Türkiye’de ‘Rus yılı’ ilan edeceklerini, Rusya’da da ‘Türk Kültür Yılı’ ilan edilerek iki ülke halkları arasındaki yakınlaşmayı daha da arttırmayı kararlaştırdıklarını’ söyledi.

İki bakan birlikte Türk salonlarını gezerek fuara katılan turizmcilerle sohbetler ettiler. Gerçekten de bu yıl Moskova’da Türkiye için çok yoğun talep vardı. Diyebiliriz ki bu yıl hem Antalya’da, hem de Türkiye’ye gelen turist sayısında rekorlara ulaşılacak.

 

KÜRT SEÇMENİ NE İSTER?

KÜRTLER her zaman milli birlik ve bütünlükten yana olmuşlardır. Bilindiği gibi Kürtler, yokluk ve savaş zamanında da Mustafa Kemal’in yanında yer almışlardır: Mustafa Kemal’in 24.6.1919’daki şu ifadeleri, yazdıklarımızı doğrulamaktadır: “... Kürtler kayıtsız, koşulsuz devletten ve Türk kardeşlerinden ayrılmayacaklarını ve bu uğurda son nefeslerine kadar mücadeleye ve yaşamlarını feda etmeye hazır olduklarını söylemişlerdir.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 218 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 388 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar