İmar rantı ‘savunma’ya kamu finansmanı olamaz

İSTANBUL korunuyor mu? Yanıtı hemen “Hayır” olmalı... Kamuoyunun o kadar eleştirisine, Cumhurbaşkanı ve bazı bakanların eleştirilerine karşın hiçbir çaba gösterilmiyor. Dün İBB...

İSTANBUL korunuyor mu? Yanıtı hemen “Hayır” olmalı...

Kamuoyunun o kadar eleştirisine, Cumhurbaşkanı ve bazı bakanların eleştirilerine karşın hiçbir çaba gösterilmiyor. Dün İBB Meclisi’ne ne kadar imar dosyası geldiğini yazdık, kimseden tık çıkmıyor. Bir mahcubiyet var da, kimse bir şey diyemiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Nişantaşı’ndaki Marmara Üniversitesi arazisine (Amerikan Hastanesi’nin arkası) rezidans ve AVM yapacağı ortaya çıktı.

Gazeteler dün tarihi sit alanı içinde yer alan kampusun 26 dönümlük arazisinin imar planının, Çevre Bakanlığı tarafından konut ve ticari birimler yapılmak üzere değiştirildiğini yazıyorlardı. Kat sayısı 10, ticaret alanındaki yükseklik sınırı da 5 kat olarak olacak.

TOKİ bir arsaya göz koydu mu, kimsenin yaşına bakmıyor. Hemen arsa sahipleri ile bir protokol imzalıyor. Bu yeni olayın, plan açıklama raporunda 2016 yılında Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Marmara Üniversitesi ve TOKİ tarafından imzalanan protokolün amaç ve hedefleri başlıklı bölümünde ne dendiğini biliyor musunuz?

“Eğitim, öğretim, araştırma ve savunmaya yönelik belirlenen politikaların kamu finansmanının sağlanabilmesi amaçlanmaktadır.”

Gözlerden kaçmış bir paragraf... Bu tanım ülkenin savunmaya yönelik politikalarına kamu finansmanı sağlamak için parsel bazında imar değişikliğine kaldıysa yandık sayılır. Bu gerekçe kim tarafından kaleme alınmıştır? Bundan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Savunma Bakanı’nın haberi var mıdır?

Değerli araziler TOKİ tarafından imara açılmazsa ülke savunması riske mi girecektir?

Yoksa, parsel bazındaki imar değişiklikleri ile kimlere finansman sağlanacaktır. İhaleyi kim alırsa bu işi daha iyi okuruz.

TOKİ’nin göz koyduğu başka arazileri de açıklamamız gere...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’de durum nedir 28 Mart 2024 | 325 Okunma Emeklinin gözü bankalarda 27 Mart 2024 | 126 Okunma Emekli aylıkları niye düşük... Reform kaçınılmaz 26 Mart 2024 | 186 Okunma 1980-ANAP / 1994-REFAH 22 Mart 2024 | 334 Okunma Akşener’in hesabı nedir 21 Mart 2024 | 769 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar