Antalya’da Lara ve Konyaaltı betonlaşıyor: Ülkeyi seven kaldı mı

Bodrum sahillerinin satılmasına üzülüyoruz. Koşullar değiştiğinde bunların geri alınması olanaklıdır. Fakat Antalya’nın Lara ve Konyaaltı sahilleri betonlaştırıldığında bir daha geri...

Bodrum sahillerinin satılmasına üzülüyoruz. Koşullar değiştiğinde bunların geri alınması olanaklıdır. Fakat Antalya’nın Lara ve Konyaaltı sahilleri betonlaştırıldığında bir daha geri dönmek olası değildir.

Aynı yerde deniz içinde 120.000 m² alan, taş ve beton dolgu yapılarak kurvaziyer limanı yapılıyor... Yat limanı, için başka yer yok mu? Neden yapıyorsunuz kardeşim, betonu çok mu seviyorsunuz. Antalya’nın Gazipaşa’dan Kaş’a kadar 664 km uzunluğunda sahili var. Serik’e yapın, Manavgat’a yapın, Kemer’e yapın! Onların da ortasına değil uygun yerlerine yapın!

Her yeri betonla doldurmak nasıl bir şehircilik, nasıl bir turizm anlayışıdır?

Sahilleri, meraları, yaylakları, kışlakları satıyorlar; şehirleri, denizleri betonlaştırıyorlar ve sonra “kim yaptı bu kötülükleri?” diye sanki kendileri yapmamış gibi davranıyorlar. Nedir bu fırsatçılık? Nedir bu yağmacılık?

Nedir bu insafsızlık? Hiç doğal bir alanımız kalmayacak mı?

Bunun adı hizmet değil; kaşıkla verip sapıyla gözünü oymaktır!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 89 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 388 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar