‘Basını susturmak halkı susturmaktır’

- Demokrasilerde bireylerin doğru kararlar alması için bilgilenmeleri, gerçeği bilmeleri şart. İnsanlar gerçeği bilsin ki doğru kararlar alabilsin ve seçilmiş liderlerini denetleyebilsin. Bu yüzden bilgi sahibi olmak her...

- Demokrasilerde bireylerin doğru kararlar alması için bilgilenmeleri, gerçeği bilmeleri şart. İnsanlar gerçeği bilsin ki doğru kararlar alabilsin ve seçilmiş liderlerini denetleyebilsin. Bu yüzden bilgi sahibi olmak her zaman ve her yerde önemlidir. Bunu sağlayan da gazetecilerdir, basın özgürlüğüdür. Maalesef Türkiye’de basın özgürlüğünün hali hiç olmadığı kadar kötü.

- Bu toplantının yapıldığı ve tarihsel olarak basın özgürlüğünün kutsal sayıldığı, 4. güç olarak kabul gördüğü ABD’de bile basın özgürlüğü tehlike altında. Ülkedeki en yüksek otorite tarafından gerçekler saldırı altında.

- Gazetecilerin hapse atılması, diğer meslektaşlarının aynı kaderi yaşamamak için kendi kendilerini sansür etmesine neden oluyor. Gazeteciler ülkelerinden kaçmak ya da başka mesleklere geçmek zorunda kalıyor.”

Bir ülkede özgür, donanımlı ve iyi işleyen bir basın olmadan, demokrasiden ve özgür tartışma ortamından bahsedilemez. Adaletsizliklere, yolsuzluklara ve diğer tüm suçlara ait gerçekler ve bu gerçekleri anlatan haberler maalesef halkımızdan gizleniyor. Basının susturulmasının küresel boyutu tahmin edemeyeceğimiz noktalara ulaşmış durumda.

Bu çok önemli sorun karşısında pes edecek miyiz? Hayır. Demokrasi ve özgürlük mücadelemiz devam edecek.”

Evet, basını susturmak, halkı susturmaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 38 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar