Yağma ve talana ‘dur’ diyelim

Açıklamada “Bizler, MTV (Motorlu Taşıt Vergisi) ile uğraşırken, meğer onlar 130 maddelik o ‘yasa torbası’nın  içine, elde kalan yaşam alanlarımızın yağma ve talanını da...

Açıklamada “Bizler, MTV (Motorlu Taşıt Vergisi) ile uğraşırken, meğer onlar 130 maddelik o ‘yasa torbası’nın  içine, elde kalan yaşam alanlarımızın yağma ve talanını da koymuşlar, bizi MTV ile uyutmaya çalışıyorlarmış!”

Nasıl mı?

Özetlersek, lojmanlar satışa çıkarılıp, inşaat ve rant alanlarına açılacak. Belediyelerin sorumluluğu içinde kalan tarımsal amaçlı kullanılan araziler, kullanıcılarına doğrudan satılacak. Teknoloji geliştirme bölgeleri, OSB, SB, SS ve münferit sanayi kuruluşlarının meralara bedelsiz ve sorgusuz sualsiz el konulmasının önü açılıyor.

MADENCİLİK DENETİM DIŞI

Bu tasarı yasalaşırsa, madencilik faaliyetleri için alınması zorunlu ÇED kararı, çevre izin ve lisansları, orman tahsisi ve çalışma ruhsatları, imar izinleri, kamu hizmetine ya da umumun yararına ayrılmış yerlere 60 metre, özel mülklere 20 metre dahilinde madenciliğe izin ile diğer izin ve ruhsatlar için yapılan başvurular 3 ay içinde sonuçlandırılmazsa, izin verilmiş sayılacak.

Böylelikle madencilik faaliyetleri her türlü denetimin dışında kalacak. İlk 10 yıl  ‘bedel’ alınmayacak; 10 yıl boyunca ağaç bedeli de alınmayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 108 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma Sıcaklık rekorları hayra alamet değil 11 Nisan 2024 | 112 Okunma Burhan Özfatura’dan uyarılar: (2) Dürüst ol, ani karar verme 10 Nisan 2024 | 109 Okunma Burhan Özfatura’dan başkanlara dersler: Sadakat değil liyakat 09 Nisan 2024 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar