Partiler ve odalarda seçim heyecanı

Fuara siyasilerin yoğun ilgisi vardı. AK Parti kanadından Antalya Milletvekili olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 7 Haziran seçimlerinde Antalya’dan vekil seçilen daha sonra Karaman milletvekili olarak...

Fuara siyasilerin yoğun ilgisi vardı. AK Parti kanadından Antalya Milletvekili olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 7 Haziran seçimlerinde Antalya’dan vekil seçilen daha sonra Karaman milletvekili olarak Meclis’e giren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da fuara katılmıştı. CHP’den ise Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı iken milletvekili seçilen, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak hazır bulundu.

Bu kadar siyasetçi bir araya gelince konu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kimlerin aday gösterileceği üzerine yoğunlaştı. AK Parti’nin halihazırdaki başkan Menderes Türel ile devam edeceği söyleniyor ama CHP’de durum farklı.

CHP’DE DÖRT ADAY

CHP’de büyükşehir belediye başkan adaylığı için 4 isim konuşuluyor. Bunlardan biri CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak Ankara’da görev yapan milletvekili ve eski ATSO Başkanı Çetin Osman Budak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı olmadığı sürece Budak’ın Ankara’daki görevine devam etmek istediği belirtiliyor. Diğer iki CHP’li milletvekilinden Niyazi Nefi Kara’nın bu göreve istekli olduğu dillendirilirken özellikle AK Partililer de Mustafa Akaydın ismini ortaya atıyor. 19 yıldır Konyaaltı Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Muhittin Böcek’in ismi daha yüksek sesle dillendiriliyor. 

MUHİTTİN BÖCEK SAHNEDE

CHP kulislerinde bu 4 isim konuşulurken Başkan Muhittin Böcek, “Evet büyükşehir başkanlığına adayım” diyen ilk isim oldu. Başkan Böcek, çalışmalara da hızlı başlamış. Belediyeciliği ve mevzuatları iyi biliyor. Antalya’nın 19 ilçesi ve köylerinde tanınıyor olması, herkesle barışık bir politika izlemesi, bölgede etkili olan ata sporu güreşlerde başpehlivanlara sahip çıkması Böcek’in öne çıkmasını sağlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gürer: Et için doğru politikalar geliştirilmeli 03 Mayıs 2024 | 80 Okunma İklimi koruyan adil bir dönüşüm 02 Mayıs 2024 | 39 Okunma CHP belediyelerinin sayısı artınca sendikalar yarışta 01 Mayıs 2024 | 111 Okunma Yunanlar bayram ediyor 30 Nisan 2024 | 285 Okunma Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 1.357 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar