12 Eylül askeri darbesi mukadder değildi

ESKİ Gümrük ve Tekel Bakanı MHP’li Gün Sazak’a Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Çok değerli bir siyaset ve devlet adamıydı.

Bakanlığı sırasında da çok mücadele verdi.

O dağdağalı dönemde Gün Sazak, CHP ile MHP arasında uzlaşmayı savunmuş; rahmetli Baykal aracılığıyla rahmetli Ecevit’e haber göndermişti. Ne yazık ki Ecevit, o dönemde partisine hâkim olan katı ve uzlaşmaz tavır yüzünden sağ-sol arasında kardeşliği sağlayacak ve katı kamplaşmayı önleyecek bu teklife olumlu cevap vermedi.

Daha sonra rahmetli Türkeş’ten aracılar kanalıyla gelen uzlaşma teklifine de “Ben bunu partime kabul ettiremem!” diyerek olumlu cevap vermemişti.

“İki büyük parti (AP ile CHP) arasında uzlaşma ancak savaş şartlarında olur!” diyen rahmetli Demirel,�affedersiniz, ‘iti ite kırdırmak’ denen, çatışmacı, uzlaşmaz ve toplumu bölücü bir siyaset takip ediyordu! Ecevit’in ‘uzlaşma’ çağrılarına da Demirel’in itibar etmemesi sonucu 1980’de ABD’nin kışkırttığı bir askeri darbe için uygun şartlar doğmuştu! Hatta darbeciler, ‘kardeş kavgasına son vermek’ gerekçesiyle faşist darbeye Bonapartçı bir görünüm vermişlerdi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hem EYT emeklisi hem patronlar kaygılı 26 Temmuz 2024 | 223 Okunma Arap atlarının 7 göbek kaydı var 25 Temmuz 2024 | 86 Okunma Tohum ve damızlık olmazsa tarım olmaz 24 Temmuz 2024 | 2.236 Okunma Erdoğan Kıbrıs’ı yeniden fethetti 23 Temmuz 2024 | 3.944 Okunma Emekli maaşlarında Almanya sistemi 19 Temmuz 2024 | 1.042 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar