Yunanistan mı savaşacak!

Doğu Akdeniz ve Ege’de tansiyon yükseliyor. Yunanistan’ın uluslararası hukuka, karşılıklı anlaşmalara ve komşuluk ilişkilerine uymayan davranışları gerilimi artırıyor.Çarşamba günkü...

Doğu Akdeniz ve Ege’de tansiyon yükseliyor. Yunanistan’ın uluslararası hukuka, karşılıklı anlaşmalara ve komşuluk ilişkilerine uymayan davranışları gerilimi artırıyor.

Çarşamba günkü yazımda da belirttiğim gibi Yunanistan için mesele biraz daha kazanım elde etmek ve bazı ülkelerin desteğiyle Türkiye’nin artan bölgesel gücünü dizginlemek.

Türkiye için ise mesele milli egemenlik ve bağımsızlık, yani beka meselesi.

Yunanistan devletinin megalo idea peşinde koştuğunu, Türkiye’den tarihi bir rövanş ve intikam almak istediğini, bunun bir tür takıntıya dönüştüğünü biliyoruz.

Peki, Yunan halkı siyasetçilerin bu sorumsuz davranışlarının neticesine ne ölçüde katlanabilir?

Türkiye’nin Yunanistan’ın hiçbir varlığında ve hakkında gözü yok, ama vatanına veya Mavi vatanına göz dikenlerin de gözünü oyma konusunda çok kararlı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar