Yeni Bakanımız…

Elvan’ın AK Parti hareketinin neredeyse her kademesinde bulunan bir kişi olarak bir dava şuuruyla, bir millet aşkıyla, bir devlet perspektifiyle elinden gelen gayreti göstereceğine inanıyorum.

Yeni Hazine ve Maliye ve Bakanı Lütfi Elvan’a Allah’tan hayırlı muvaffakiyetler diliyorum. Kritik bir zamanda çok önemli bir görev üstlendi.

Elvan’ın devlet tecrübesi, bürokrasi tecrübesi ve siyaset tecrübesi olmak üzere üçlü bir donanıma sahip olduğunu biliyoruz.

Devlet Planlama Teşkilatı deneyimi Elvan’ın geniş yelpazede teknik bilgi sahibi olmasını sağlamıştır ancak bu bilgi, masa başı teorik birikimle değil sahaya, araziye, halka dokunan bir siyasi tecrübeyle yoğrulmuştur.

Elvan tam anlamıyla bir ‘joker oyuncu’ gibidir. Nerede ihtiyaç olursa orada rahatlıkla görev yapabilir. Bu hem müktesebatıyla ve tecrübesiyle ilgilidir, hem de güvenilir kişiliğiyle…

Elvan önce Karaman’da milletvekili seçildi sonrasında Antalya’da ve Mersin’de aday gösterildi ve milletvekili oldu. Bir siyasetçi için yeni bir şehirde halkın kabulüne mazhar olabilmek, şehrin dinamiklerine ve aktörlerine uyum sağlayabilmek kolay değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 770 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 209 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 225 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar