Türk Ordusu'ndan niçin rahatsızlar?

Türkiye güçlü ordusu ve kahraman Mehmetçiğiyle onlarca yıldır dünya barışına ve bölgesel istikrara katkı sağlamak için elinden gelen desteği veriyor. Birleşmiş Milletler, NATO ve AGİT...

Türkiye güçlü ordusu ve kahraman Mehmetçiğiyle onlarca yıldır dünya barışına ve bölgesel istikrara katkı sağlamak için elinden gelen desteği veriyor. Birleşmiş Milletler, NATO ve AGİT çerçevesinde çatışmaların önlenmesi, istikrar ve güvenliğin sağlanması bağlamında veya koalisyon güçlerinin terörle mücadelesi bağlamında Mehmetçik dünyanın dört bir yanında görev yapıyor.

BM misyonlarına ve NATO harekâtlarına Türkiye kadar destek veren çok az ülke vardır.

Özellikle 11 Eylül sonrasında birçok ülkede başlatılan terörle mücadele operasyonlarına en duyarlı olan ülkelerin başında Türkiye geliyor.

Türk Ordusu, NATO ve BM bağlamında dünya barışı için misyonlara katılırken alkış tutanlar, müttefiklerin terörle mücadelesi bağlamında operasyonlara destek verirken memnun olanlar, mesele Türkiye’nin bölgesel çıkar ve güvenliği için operasyon yapmasına gelince çok rahatsız oluyorlar.

Irak’ta ve Suriye’de müşterek gücün parçası olarak harekâta katıldığınızd

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar