Tarihin harmanlama dönemi…

Tarihin harmanlama dönemini yaşıyoruz. Büyük çalkantılar, büyük çöküşler, büyük dönüşümler, büyük farklılaşmalar yeni bir düzeni, yeni bir kuruluşu işaret ediyor.

Tarihin harmanlama dönemini yaşıyoruz. Büyük çalkantılar, büyük çöküşler, büyük dönüşümler, büyük farklılaşmalar yeni bir düzeni, yeni bir kuruluşu işaret ediyor.

Harmanlama; birçok çeşitten parçaları alıp yeni birleşimler üretmek demek.

Bir yanda çözülme, dağılma, dağıtma, parçalama, karıştırma, bozma var; diğer yanda yeniden düzenleme, yeniden birleştirme, yeniden şekillendirme var…

Tarımda harmanlama, biçilen tahıl demetlerinin dövenle üzerinden geçerek tanelerin başaklarından ayrılmasını ifade ediyor.

Dünyada yeni düzen veya düzenler oluşacak gibi görünüyor.

Irak, Suriye, Libya, Doğa Akdeniz en yakın dönemde biçildi, karıştırıldı, tanelerine ayrıldı; şimdi yeni düzenini bekliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar