Siyasi imtihanı hangi liderler kaybedecek?

Koronavirüs’ün siyaseti ve iktidar algısını ciddi şekilde etkileyeceğini söyleyip duruyoruz. Salgın hastalık bir kriz ve sorun hali olduğuna göre siyasi iktidarların ve liderlerin bu soruna karşı performansları mutlaka siyasi bir sonuç doğuracaktır.

Koronavirüs karşısında kimlerin, hangi siyasi liderlerin sınavı geçeceğini zaman içinde göreceğiz. Ama bugünden bakınca krizi başarıyla yöneten Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve (özellikle Almanya, Tayvan, Yeni Zelanda ve İskandinav ülkelerindeki) kimi liderlerin başarılı görüldüğünü; sorunu ciddiye almayan ve gerekli adımları atmayan liderlerin de sorgulanmaya başladığını söyleyebiliriz.

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ilk dönemde koronavirüsü hafife aldıklarını itiraf etti. Bu aslında birçok Avrupa ülkesinin soruna hazırlıksız yakalanma, sorunu ciddiye almama, soruna karşı gereken adımları atmama şeklindeki tavrını ifade ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 770 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 209 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 225 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar