Satılmışlık zihniyeti…

Bir CHP milletvekilinin Türk ordusuna yönelik kullandığı ‘satılmış’ ifadesi büyük tepki çekti. Kimileri bunu kısa süreli bir sürçülisan hali olarak basitleştirmeye...

Bir CHP milletvekilinin Türk ordusuna yönelik kullandığı ‘satılmış’ ifadesi büyük tepki çekti. Kimileri bunu kısa süreli bir sürçülisan hali olarak basitleştirmeye çalışıyorlar ve sarf edilen sözü değil oluşan tepkiyi eleştirmeyi tercih ediyorlar. Oysa ortada vahim bir durum var.

Lisan, dil, üslup sahip olunan zihniyetin dışavurumudur. İnsanoğlu elbette istemeyerek veya maksadını aşarak hatada bulunabilir. Ama tepki çekince bir şeyin hata olduğunu söylemek kendini kandırmaktır.

Her kap içindekini sızdırır…

Dervişin fikri neyse zikri de odur…

Bir şeyin satılması ile satılmış olmak farklı anlamlar taşır. Bir malın veya şirketin satıldığını söylemek ile bir kurumun satıldığını söylemek de farklıdır.

Öncelikle ‘satılmışlık’ son derece aşağılayıcı, kötüleyici, olumsuz bir kavramdır. İçinde öz benliğini yitirmek, kendine ve çevresine ihanet etmek, ahlaki değerlerini hiçe saymak gibi çağrışımlar vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 769 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 209 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 225 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar