Reformcu iktidar, statükocu muhalefet

Kemal Kılıçdaroğlu, İnsan Hakları Eylem Planı gündeme gelince ’18 yıldır iktidardasınız hala adaletten, hukuktan, reformdan bahsediyorsunuz’ gibi reform kavramını hiç anlamayan bir tepki göstermişti

Siyaset değişen dinamikler üzerine kuruludur. İhtiyaçlar, sorunlar, talepler, şartlar değişir; siyaset de bu değişime ayak uydurmaya çalışır.

Hayat hızlı bir şekilde devam ederken siyasetin değişim kanallarını kapatması demek tükeniş kapısını açması demektir.

Siyasette muhalefet olmak değişimin peşinde koşmak anlamına gelir. Eğer muhalefet, değişimi değil statükoyu kuşanırsa orada iktidara talip olan değil muhalefet pozisyonunu korumaya çalışan bir anlayış vardır.

AK Parti AB’ye uyum paketleri, reform paketleri, Anayasa değişiklik paketleri gibi birçok değişim projesine imza attı. Yıllar süren bu reformlar AK Parti’nin iktidardayken değişim dinamiklerini önemsemesinden kaynaklanıyordu.

Statükoyla...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 769 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 209 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 225 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar