Küreselleşme, virüs ve çöken algılar…

Çin’de ilk koronovirüs vakaları görüldüğünde yorumcular, bunun ya Çin’e ekonomik darbe vurmak isteyen başka güçlerin biyolojik saldırısı olabileceğini ya da ürettikleri ilacı satmak için hastalığı yaygınlaştıran ilaç kartellerinin işi olabileceğini söylüyorlardı

Dış kaynaklı bir operasyon olarak meseleye bakan komplo teorisyenleri, Çin’i dize getirmeye çalışan bir müdahaleden bahsediyorlardı.

Gelinen noktada ise dize gelenin Çin olmadığı, bütün insanlığın tehlikeye girdiği, bütün kurumların paralize olduğu, dünyadaki bütün işleyin durma noktasına geldiği görüldü.

Küreselleşme bilgi, mal, sermayenin yerküre ölçeğinde dolaşıma girdiği, sınırların kalkarak ekonomik, siyasi, kültürel ve teknolojik olarak tam bir etkileşimin yaşandığı, küresel güçlerin kıtaları aşan hâkimiyetler kurdukları bir süreç gibi algılanıyordu.

Oysa görüldü ki, küreselleşme dünyanın bir köyünde görülen bir virüsü dünya çapında bulaşıcı 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 227 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar