Komşu'ya tavsiye; ‘dost kal, düşman olma'…

‘Komşuluk hukuku’ bizim kültürümüzde önemli bir yer tutar. ‘Komşu komşunun külüne muhtaçtır’ ve zor günlerde ilk yardıma koşan komşudur. Dinimize göre de komşuların birbiri ...

‘Komşuluk hukuku’ bizim kültürümüzde önemli bir yer tutar. ‘Komşu komşunun külüne muhtaçtır’ ve zor günlerde ilk yardıma koşan komşudur. Dinimize göre de komşuların birbiri üzerinde hakkı vardır.

Devletlerarası ilişkilerde komşuluk ise duygu ve değer endeksli olmaktan ziyade çıkar ve hesap endeksli oluyor.

Türkiye uluslararası ilişkileri sadece ulusal çıkar üzerinden kurmuyor. Bosna’dan Pakistan’a, Azerbaycan’dan Katar’a kadar birçok ülkeyle ilişkilerimiz dostluk ve kardeşlik temelinde kurulmuş durumda. Yani ‘duygu ve değer’den azade olmaktan ziyade tam tersine bir kardeşlik muhtevasına sahip.

Türkiye’ye sınırdaş olan ülkelere de ‘komşu’ diyoruz. Komşu pozitif anlamlı, yakınlık ve özel ilişki ifade eden bir kavram.

Tarihi sorunlar yaşadığımız komşularımızın başına bir felaket ve afet geldiğinde acıyı yüreğimizde hissedip yardım elimizi uzatıyoruz.

Nitekim Yunanistan

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 227 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar