Kim kazandı, kim kaybetti?

ABD ile İran arasında yaşanan gerilimle ilgili kimi değerlendirmelere baktığımızda her iki tarafın da süreci kendi lehine yürüttüğü şeklinde bir izlenim oluşturmaya çalıştığını anlıyoruz.

Bu tür ‘bütün dünyanın canını ağzına-boğazına getiren’ olaylarda ‘kaybet-kaybet’ şeklinde sonuçlar çıkması kuvvetle muhtemeldir. Bu olayda ise kimi yorumcular ‘kazan-kazan’ odaklı sonuçlar çıktığını söylüyorlar.

Son gerilimde asıl hadise bence Kasım Süleymani’ye yönelik suikasttır. ABD bu saldırıyla büyük sonuçlar doğuracak bir hamle yapmıştır. Tali hadise ise İran’ın Irak’taki ABD üstlerine yönelik füze saldırısıdır.

Gelinen noktada oluşan algıya bakarsak ise ilginç bir durum var. İran’ın dini lideri Hamaney, hadiseyi, “dünyayı sarsan, tarihin akışını değiştiren gelişmeler” diye tanımlayarak, ABD’ye tokat attıklarını söyledi. Bu yaklaşım, misilleme eyleminin büyüklü

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar