Diplomasi trafiği ne anlama geliyor?

Son günlerde Türkiye, yabancı heyetlerin akınına uğruyor. Bosna heyeti, Libya heyeti, Ukrayna Heyeti, AB heyeti vs...Bu ziyaretler iki açıdan anlamlıdır. Birincisi siyasi iktidarlar ilk teması en yakın gördükleri...

Son günlerde Türkiye, yabancı heyetlerin akınına uğruyor. Bosna heyeti, Libya heyeti, Ukrayna Heyeti, AB heyeti vs...

Bu ziyaretler iki açıdan anlamlıdır. Birincisi siyasi iktidarlar ilk teması en yakın gördükleri ülkelere yaparlar, bizim KKTC ve Azerbaycan'a yapmamız gibi... Bosna ve Libya'da yeni hükümetlerin öncelikli durağının Türkiye olması bu bağlamda değerlendirilebilir.

İkincisi, dünya gündeminin parçası olan ülkeler, bu gündemi etkileme gücüne sahip olan ülkeleri ziyaret ederler.

Ukrayna ve Libya şu an Akdeniz ve Karadeniz'de iki önemli ve sıcak gündem maddesidir. Türkiye ise bu bölgelerdeki gelişmelere etki edebilecek bir bölgesel aktördür.

AB Konseyi ve Komisyonu tarafından yapılan ziyaretler de Türkiye'nin birçok bölgesel konuda söz sahibi olmasından kaynaklanmaktadır.

Muhalefetin 'yalnızlaşma' ve 'içe kapanma' türü eleştirileri lafügüzaf olarak kalmaya mahkûmdur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 227 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar