Birbirimizin hukukunu korumak ve iman…

Küresel salgınlar insanlık tarihinde önemli kırılma noktalarıdır. Bu tür ma’şeri hadiseler bir yandan önemli değişimlere-dönüşümlere sebep olur ve yeni durumlar üretirler, diğer yandan en temel, en basit hakikatleri yeniden gözler önüne sererler.

Salgının ne tür sonuçlara sebep olacağını, yaşam tarzından alışkanlıklara kadar neleri değiştireceğini zaman içinde anlayacağız. Ama hiç değişmeyen temel hakikatleri bugün yeniden düşünmek, tekraren hatırlamak mümkün…

İnsanoğlu akıl ve irade ile diğer mahlûklar arasında özel bir konuma sahip, nükleer silah yapabilecek, uzaya gidebilecek, quantum bilgisayarlarıyla teknolojik sıçramalar yapabilecek yetenekleri var. Ama diğer yandan bir virüsün altüst edebileceği bir zayıflığı ve acziyeti de var.

İnsan olmak birçok felsefi ekole göre ayrıcalıklı, üstün, özel bir varlık halini ifade ediyor. Hayvanlar veya bitkilere göre insan olmak doğuştan gelen bir imtiyaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 769 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 209 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 225 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar