Kibir siyasetçiyi yer bitirir

Siyasi hareketlerin uzun soluklu bir başarı ortaya koyabilmesi, siyasi ahlaka ve değerlere dayanan bir çizgide yol yürüyebilmesiyle mümkündür.  Ahlak olmadan adalet, adalet olmadan siyaset mefkûresi olmaz. Ahlaklılık sadece...

Siyasi hareketlerin uzun soluklu bir başarı ortaya koyabilmesi, siyasi ahlaka ve değerlere dayanan bir çizgide yol yürüyebilmesiyle mümkündür. 

Ahlak olmadan adalet, adalet olmadan siyaset mefkûresi olmaz. Ahlaklılık sadece siyasetin bireylere dönük yüzünü oluşturmaz, örgütsel ve kurumsal boyutlarda bir karşılık bularak gerçekleşebilir. Bu yüzden AK Parti seçim sloganlarını ifade ederken‘tevazu, samimiyet, gayretle’ gibi ahlaki erdemlere vurgu yapıyor. 

Cumhurbaşkanımız Erdoğan da özellikle belediye başkan adaylarına yönelik konuşmalarında siyasi ahlak ve erdeme yönelik hassasiyetlere atıf yaparken, bazı siyasi hastalıklara karşı da uyarılarda bulunuyor. 

Cumhurbaşkanımızın en son Ankara adaylarına yönelik konuşmada dikkat çektiği kavram KİBİR’di. 

Siyasetçinin hem kişisel ahlakını zehirleyen hem de halkla bağını kesen birçok siyasi hastalık var. Gösteriş, şatafat, büyüklük taslama, enaniyet, samimiyetsizlik, hubbu cah gibi yüzlerce sorunlu kavram içinde kibir özel bir yer tutar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 227 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar