AB ile ABD’nin boşanması, ordu krizi ve Türkiye

ABD ile Avrupa arasındaki ilişkiler bozuluyor mu?  Geçen günlerde Fransız Gazetesi Le Monde, “Avrupa ve ABD’nin boşanması, batı ailesinde gerilim” şeklinde bir başlık attı.  Fransa’daki...

ABD ile Avrupa arasındaki ilişkiler bozuluyor mu? 

Geçen günlerde Fransız Gazetesi Le Monde, “Avrupa ve ABD’nin boşanması, batı ailesinde gerilim” şeklinde bir başlık attı. 

Fransa’daki zirveye birkaç gün kala Fransız Cumhurbaşkanı Macron ile ABD Başkanı Trump arasında yaşanan polemik, bu gerilimi biraz daha tırmandırdı. 

AB-ABD geriliminin en son gerekçesi AB ordusu tartışmaları… Macron'un, ABD, Çin ve Rusya'dan korunmak için Avrupa'nın kendi ordusunu kurması gerektiğini söylemesi üzerine Trump, bunu ‘çok rencide edici’ bulduğunu belirterek, ‘önce siz NATO’ya olan ödemelerinizi yapın’ anlamına gelen iğneleyici ifadeler kullandı.  

AB ordusu tartışmalar

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar