25 Haziran sabahı nasıl bir Türkiye’ye uyanmak istiyoruz?

Belki de birçok Avrupa ülkesinde vatandaş, siyaseti yakından takip etmez, kendi geleceğiyle seçim sonuçları arasında doğrudan bir bağ kurmaz.  Türkiye’de ise seçim sonuçları sadece her...

Belki de birçok Avrupa ülkesinde vatandaş, siyaseti yakından takip etmez, kendi geleceğiyle seçim sonuçları arasında doğrudan bir bağ kurmaz. 

Türkiye’de ise seçim sonuçları sadece her vatandaşın tek tek geleceğini değil, ülkenin de bir bütün olarak geleceğini etkileyebilecek, hatta değiştirebilecek durumda.

Demokrasilerde elbette partiler kazanırlar kaybederler, kimi gelir kimi gider. Türkiye’de de öyle olmuştur. AK Parti seçimle gelmiştir ve seçimlerden meşruiyetini alarak ülkeyi yönetmiştir. 

Ama gelinen noktada Türkiye’de ilave bir durumun olduğu da unutulmamalı. Mesele sadece belli politikaları olan partilerin seçim kazanıp kazanmaması değil. Politika değişikliği normaldir ama seçim sonuçlarıyla daha fazla bir değişim murat ediliyorsa orada farklı bir durum vardır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 209 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 225 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar