'Ne mutlu sağa ki aklin yok'

Bizim Karadenizliler, laftan anlamayan, boş konuşan, düştüğü durumları idrak etmekten uzak olan insanlar için ‘ne mutlu sağa ki aklin yok’ derler. İnsanın düştüğü durumu anlamaması bir...

Bizim Karadenizliler, laftan anlamayan, boş konuşan, düştüğü durumları idrak etmekten uzak olan insanlar için ‘ne mutlu sağa ki aklin yok’ derler.

İnsanın düştüğü durumu anlamaması bir idrak sorunudur. İdrak sorunu yaşayanlar sürekli bir kandırmaca ve yalan içinde yaşar dururlar ama kınanacak halle düşmelerinden dolayı da hiçbir rahatsızlık duymazlar.

Pişkinlikböyle halleri örtmek için geliştirilen bir savunma mekanizmasıdır.

Cenab-ı Hak, Yunus suresinde “Allah, pisliği/rezilliği/azabı aklını güzel kullanmayanların üzerine bırakır veya aklını kullanmayanları pislik içinde bırakır” mealinde bir uyarıda bulunur. Akılsızlığın cezası rezillik içinde sürünmektir.

Akıl kelimesi bir yönüyle bağlamak, engellem

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 464 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 227 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar