Şeffaf tasma

Türkiye’deki siyasi çizginin en uçlarından ortasına kadar her partinin ortak bir söylemi vardır: “Bağımsız Türkiye”! İktidara geldiklerinde Türkiye’yi bağımsız yapacaklarını...

Türkiye’deki siyasi çizginin en uçlarından ortasına kadar her partinin ortak bir söylemi vardır: “Bağımsız Türkiye”! İktidara geldiklerinde Türkiye’yi bağımsız yapacaklarını vadederler. Hatta bazılarını kuru bir “Bağımsız Türkiye” sloganı kesmez de “Tam bağımsız Türkiye” diyerek söylemlerini şeddeli yapar.

Sadece siyasi partiler değil, mevcut politikanın içinde yer almayan ama kendi dünya görüşlerine göre devletin yönetimi mevzusunda teklifleri olan fikir akımlarının da baş sloganlarındandır, “Bağımsız Türkiye”!

“Alt tarafı bir slogan” deyip geçemeyiz. Nihayetinde slogan, fikrin en kısa söyleniş şeklidir; fikrinizi cemiyete söylemenin ve sirayet ettirmenin en mühim, en etkili aracıdır.

Türkiye’deki mevcut tüm fikrî ve siyasî oluşumların hi&cce

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlık kazandı 29 Mayıs 2023 | 459 Okunma Kılıçdaroğlu'nu helalleşmeye kim mahkum etti? 26 Mayıs 2023 | 424 Okunma Osman Kavala kim? 22 Mayıs 2023 | 3.273 Okunma Karar ver Kılıçdaroğlu 19 Mayıs 2023 | 444 Okunma Sifona su yetmeyecek 15 Mayıs 2023 | 1.287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar