Milli Eğitim Şurası toplanırken

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1-3 Aralık tarihleri arasında Millî Eğitim Şûrası'nın toplanacağını açıkladı. Şûra en son 7 yıl önce toplanmış. Düzenlenecek olan 20....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1-3 Aralık tarihleri arasında Millî Eğitim Şûrası'nın toplanacağını açıkladı. Şûra en son 7 yıl önce toplanmış. Düzenlenecek olan 20. Millî Eğitim Şûrası'nın başlığı ''Eğitimde Fırsat Eşitliği''.

Her ne kadar profesyonel mânâda bir eğitimci olmasam da 3 çocuk babası olarak Millî Eğitim Şûrası'nı mühimsiyorum.

Okullar açıldı. Çocuklarımız sınıflarına girdiklerinde ders kitaplarını sıralarının üzerinde buldular. Yeni Türkiye'nin bir farkı olarak ders kitaplarının talebelere ücretsiz verilmesine Eski Türkiye'den baktığımızda çok büyük bir hizmet.

Lâkin talebelere ücretsiz verilen ders kitapları hâlâ Eski Türkiye'nin dogmatik unsurlarını barındırıyor. Ders kitapları Eski Türkiye'nin resmî söyleminden maalesef temizlenemedi. Toplanacak olan Millî Eğitim Şûrası İnşaallah ders kitaplarının muhtevasını da ele alır.

Ders kitaplarıyla alâkalı başka bir sorun ise, öğretmenlerin ücretsiz dağıtılan ders kitaplarını yetersiz bu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlık kazandı 29 Mayıs 2023 | 458 Okunma Kılıçdaroğlu'nu helalleşmeye kim mahkum etti? 26 Mayıs 2023 | 424 Okunma Osman Kavala kim? 22 Mayıs 2023 | 3.272 Okunma Karar ver Kılıçdaroğlu 19 Mayıs 2023 | 444 Okunma Sifona su yetmeyecek 15 Mayıs 2023 | 1.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar