Köpek terörünün sorumlusu kimler

Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse'nin bugünkü (21.03.2022)''Köpek terörünün sorumlusu kimler'' başlıklı yazısı.

Artan vaka sayılarına bakılırsa, Sağlık Bakanlığı her gün yayınladığı Koronavirüs tablosu gibi her gün köpek saldırısı tablosu da yayınlamak zorunda kalacak. Eskiden insanlar bir yerlerde bomba patlar korkusuyla sokağa çıkamazdı bugünlerde de köpek saldıracak korkusuyla sokağa çıkmaya tereddüt ediyor. Şehirlerde köpek terörü yaşıyoruz.

Yazı için bilgisayar başına oturduğumda yazıyı yazmadan önce son gelişmelere bakarım. Dün de haber sitelerinin manşetinde yine köpek saldırısı haberi görünce aklımdaki yazı mevzusunu değiştirmek farz oldu. Nasıl olmasın, 17 yaşındaki gencecik bir kızımız köpek saldırısı neticesi vefat etmiş.

Konya Altınekin ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Gönül Karaoğlu üstüne gelen sokak köpeklerini görünce korkudan kalp krizi geçiriyor ve oracıkta vefat ediyor. İnternette yapılacak basit bir aramayla benzeri vakaların son dönemde ne kadar arttığını göreceksiniz. Şunu da unutmamak gerek, haberdar olduğumuz vakaların belki birkaç katından da haberimiz yok.

Aralık ayında Gaziantep'teki köpek saldırısında 4 yaşındaki Asiye ağır yaralanmıştı. Toplumda infial uyandıran hâdiseyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakından ilgilenmiş, 4 yaşındaki yavrumuzun tedavisi için devletin imkânlarını seferber etmişti. Başkan Erdoğan belediyelere de, sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atma çağrısı yapmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlık kazandı 29 Mayıs 2023 | 458 Okunma Kılıçdaroğlu'nu helalleşmeye kim mahkum etti? 26 Mayıs 2023 | 424 Okunma Osman Kavala kim? 22 Mayıs 2023 | 3.272 Okunma Karar ver Kılıçdaroğlu 19 Mayıs 2023 | 444 Okunma Sifona su yetmeyecek 15 Mayıs 2023 | 1.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar