İnsanlığın kara lekesi Guantanamo

Guantanamo işkencehanesinin kurulmasının üzerinden 20 yıl geçmiş.Guantanamo, 'Demokrasi' ve 'insan hakları' ihracatçısı ABD'nin dünyaya gözdağı verdiği bir işkencehane. Oradaki tutsakların...

Guantanamo işkencehanesinin kurulmasının üzerinden 20 yıl geçmiş.

Guantanamo, 'Demokrasi' ve 'insan hakları' ihracatçısı ABD'nin dünyaya gözdağı verdiği bir işkencehane. Oradaki tutsakların havalandırmada turuncu elbise içinde ve birbirleriyle konuşmasınlar ve birbirlerini görmesinler diye ağız, kulak ve gözleri kapatılmış, el ve ayakları zincirlenmiş fotoğrafları özellikle servis ediliyor.

Niye?

Mâlûmunuz ABD işgal edeceği yerlere 'demokrasi' ve 'insan hakları' götüreceğini iddia eder. Silah ve bombayla götürdükleri 'demokrasi' ve 'insan hakları' ardında kundağında katledilmiş bebekler, tecavüze uğramış kadınlar bırakır. İşgale karşı direnen yiğitleri de Guantanamo gibi işkencehanelerde tutsak eder.

İşte Guantanamo'dan fotoğraf servis ederek kendisine direnilmemesini, direnenlerin akıbetinin ne olacağını gösteriyor!

ABD'nin Guantanamo, Bagram, Ebu Gureyb gibi bilinen işkencehanelerinin yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerinde onlarca gizli işkencehanesi de var. Ayrıca işkence ihalesi verdiği ülkeler de var. ABD adına ABD'nin hedefindeki Müslümanlara işkence yapan köpekler. Tabiî ki bol kemik karşılığında...

Guantanamo bir sembol; içinde bulunduğumuz yüzyılın, hatta bin yılın tarihi ileride yazıldığında zulmün, işkencenin, hukuksuzluğun sembolü olarak yazılacak.

Müslümanlar için de acziyetin, zavallılığının sembolü...

Guantanamo'daki tutsaklar yıllarca yargılanmadan işkence altında tutuldu. ABD'nin verdiği rakamlara göre işkencehanede şimdiye kadar 797 kişi tutsak edilmiş. Şu an 39 tutsak Guantanamo'da tutuluyor. Kovboy mahkemesinde yargılamalar devam ediyor.

Guantanamo'nun ABD imajı için bir karanlık leke olduğunu söyleyen eski ABD Başkanı Barack Obama, Guantanamo'yu kapatacağını söylemişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlık kazandı 29 Mayıs 2023 | 457 Okunma Kılıçdaroğlu'nu helalleşmeye kim mahkum etti? 26 Mayıs 2023 | 422 Okunma Osman Kavala kim? 22 Mayıs 2023 | 3.272 Okunma Karar ver Kılıçdaroğlu 19 Mayıs 2023 | 443 Okunma Sifona su yetmeyecek 15 Mayıs 2023 | 1.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar