İlk dersimiz ne olmalı?

Sohbetlerini severek dinlediğim Hayati İnanç Bey, gzt.com’dan Nuriye Çakmak’a verdiği mülâkatta, “Bizim zorunlu dün derslerine ihtiyacımız var. Fizik, kimya, biyoloji tahsil eden meslek sahibi olur ama din, tarih ve...

Sohbetlerini severek dinlediğim Hayati İnanç Bey, gzt.com’dan Nuriye Çakmak’a verdiği mülâkatta, “Bizim zorunlu dün derslerine ihtiyacımız var. Fizik, kimya, biyoloji tahsil eden meslek sahibi olur ama din, tarih ve edebiyat tahsil eden kişilik kazanır.” diyor. 

Ne olduğumuzu bilmeden ne olmadığımızı nasıl bileceğiz? 

Kökünü bilmeyeni, köküyle irtibatını kopartanı saksıya koyarlar da ulu çınarın gölgesinde kendini bir şey zanneder; 100 yıldır ahvalimiz! 

Konulduğumuz saksı içinde dostu da düşmanı da karıştırdık. Allah için sevmeyi, Allah için buğzetmeyi unuttuk (Hubbu fillah buğzu fillah). İman öfkesi nedir bilmedik, iman öfkesi gösterenleri kerih gördük. 

Müslüman kardeşimize göstereceğimiz sevgiyi, merhameti düşmanımıza gösterdik. Allah (celle cel&aci

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlık kazandı 29 Mayıs 2023 | 458 Okunma Kılıçdaroğlu'nu helalleşmeye kim mahkum etti? 26 Mayıs 2023 | 424 Okunma Osman Kavala kim? 22 Mayıs 2023 | 3.272 Okunma Karar ver Kılıçdaroğlu 19 Mayıs 2023 | 444 Okunma Sifona su yetmeyecek 15 Mayıs 2023 | 1.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar